Pen­ne met ge­hakt­bal­le­tjes in ho­me­ma­de to­ma­ten­saus

Lekker makkelijk en snel, waarna je met z’n allen op de bank kunt ploffen.

(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Lekker makkelijk en snel, waarna je met z’n allen op de bank kunt ploffen. 4 personen
3 18

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een pan ruim water aan de kook. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit de helft van de olie in de hapjespan en bak de knoflook en roerbakgroente 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  2. Doe de groente samen met de tomato frito, peper en eventueel zout in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een saus.
  3. Pel de uien en snijd fijn. Maak de pan schoon met keukenpapier en verhit de rest van de olie in de pan. Bak de ui en de gehaktballetjes in 5 min. rondom bruin. Voeg de saus toe en laat 5 min. op laag vuur zachtjes sudderen.
  4. Voeg ondertussen, als het water kookt, de penne en eventueel wat zout toe. Kook in 10 min. beetgaar. Giet af.
  5. Voeg ondertussen de spinazie toe aan de saus en laat in delen slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de pasta over diepe borden, schep de saus erop en bestrooi met de Parmigiano-kaas.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 805 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 1.080 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 38 2016

Penne met gehaktballetjes in homemade tomatensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pen­ne met ge­hakt­bal­le­tjes in ho­me­ma­de to­ma­ten­saus

1
1
  • 2 tenen knoflook

Breng een pan ruim water aan de kook. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

2
2
  • 1 el olijfolie
  • 400 g Italiaanse roerbakgroente courgette

Verhit de olie in de hapjespan en bak de knoflook en roerbakgroente 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

3
3
  • 350 ml tomato frito

Doe de groente samen met de tomato frito, peper en eventueel zout in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een saus.

4
4
  • 2 uien
  • 1 el olijfolie

Pel de uien en snijd fijn. Maak de pan schoon met keukenpapier en verhit de rest van de olie in de pan.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

5
5
  • 360 g gehaktballetjes kaas-tijm

Bak de ui en de gehaktballetjes in 5 min. rondom bruin. Voeg de saus toe en laat 5 min. op laag vuur zachtjes sudderen.

6
6
  • 300 g penne

Voeg ondertussen, als het water kookt, de penne en eventueel wat zout toe. Kook in 10 min. beetgaar. Giet af.

7
7
  • 200 g spinazie

Voeg ondertussen de spinazie toe aan de saus en laat in delen slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
  • 90 g Parmigiano Reggiano

Verdeel de pasta over diepe borden, schep de saus erop en bestrooi met de Parmigiano-kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.