Ta­co's met ge­ma­ri­neer­de kal­koen en bo­nen­sa­la­de

Het leukste wat er is: je eigen taco vullen met al het lekkers van tafel.

(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Het leukste wat er is: je eigen taco vullen met al het lekkers van tafel. 4 personen
4 7

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de kalkoenfilet in een schaal en meng de marinade erdoor. Doe de chilibonen met hun saus in een schaal. Laat de mais uitlekken en voeg toe. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in blokjes en voeg ook toe. Meng de barbecuesaus erdoor. Snijd de koriander grof en strooi erover.
  2. Verwarm de tacoschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking ca. 5 min. in de oven. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de gemarineerde kalkoenfilet op middelhoog vuur in 4 min. bruin en gaar. Keer halverwege. Serveer de kalkoen, salade en taco- schelpen in aparte schalen op tafel en laat iedereen zelf zijn taco’s samenstellen. Lekker met crème fraîche; het gerecht is dan niet meer lactosevrij.

combinatietip:

Lekker met crème fraîche; het gerecht is dan niet meer lactosevrij.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 43 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 2.405 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 9 2016

Taco's met gemarineerde kalkoen en bonensalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­co's met ge­ma­ri­neer­de kal­koen en bo­nen­sa­la­de

1
1
  • 560 g kalkoenfilet à la minute
  • 2 el tex mex taco marinade spicy chili & herbs
  • 400 g chilibonen
  • 400 g maiskorrels

Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de kalkoenfilet in een schaal en meng de marinade erdoor. Doe de chilibonen met hun saus in een schaal. Laat de mais uitlekken en voeg toe.

2
2
  • 1 zak paprikamix
  • 4 el barbecuesaus
  • 15 g koriander

Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in blokjes en voeg ook toe. Meng de barbecuesaus erdoor. Snijd de koriander grof en strooi erover.

3
3
  • 12 tacoschelpen

Verwarm de tacoschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking ca. 5 min. in de oven. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de gemarineerde kalkoenfilet op middelhoog vuur in 4 min. bruin en gaar. Keer halverwege.

4
4

Serveer de kalkoen, salade en tacoschelpen in aparte schalen op tafel en laat iedereen zelf zijn taco’s samenstellen.

combinatietip:

Lekker met crème fraîche; het gerecht is dan niet meer lactosevrij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.