Wraps ni­çoi­se met to­nijn

Vanaf de eerste hap waan je je aan de Côte d'Azur.

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Vanaf de eerste hap waan je je aan de Côte d'Azur. 4 personen
3 17

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren in 8 min. hard. Spoel ze onder koud stromend water, pel ze en prak ze fijn met een vork. Snijd ondertussen de rode ui in flinterdunne halve ringen, doe in een kom en schenk er kokend water over. Laat staan tot gebruik. Kook de sperziebonen in een pan ruim water met eventueel zout in 8 min. beetgaar.
  2. Snijd de tomaten in partjes. Laat de tonijn uitlekken, maar vang 2 el olie op. Meng de olie met de mayonaise en azijn tot een dressing. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Laat de rode ui uitlekken. Serveer met het ei, de sperziebonen, tomaat, tonijn, dressing en gordita’s in aparte schaaltjes. Zo kan iedereen zijn eigen wraps beleggen.

combinatietip:

Lekker met srirachasaus (pittige chilisaus).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 675 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 9 2016

Wraps niçoise met tonijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wraps ni­çoi­se met to­nijn

1
1
  • 2 eieren
  • 1 rode ui

Kook de eieren in 8 min. hard. Spoel ze onder koud stromend water, pel ze en prak ze fijn met een vork. Snijd ondertussen de rode ui in flinterdunne halve ringen, doe in een kom en schenk er kokend water over. Laat staan tot gebruik.

2
2
  • 400 g gebroken sperziebonen
  • 250 g cherrytomaten
  • 320 g tonijnstukken in olijfolie
  • 4 el fijne mayonaise
  • 1 el wittewijnazijn

Kook de sperziebonen in een pan ruim water met eventueel zout in 8 min. beetgaar. Snijd de tomaten in partjes. Laat de tonijn uitlekken, maar vang 2 el olie op. Meng de olie met de mayonaise en azijn tot een dressing.

3
3
  • 8 gordita's

Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Laat de rode ui uitlekken. Serveer met het ei, de sperziebonen, tomaat, tonijn, dressing en gordita’s in aparte schaaltjes. Zo kan iedereen zijn eigen wraps beleggen.

combinatietip:

Lekker met srirachasaus (pittige chilisaus).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.