Au­ber­gi­ne met munt, kik­ker­erw­ten en Ca­ta­laan­se worst

Als de groente heerlijk gaar uit de oven komt, maak je dit gerecht helemaal af met frisse munt.

  • hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 650 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Als de groente heerlijk gaar uit de oven komt, maak je dit gerecht helemaal af met frisse munt. 2 personen
4 8

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aubergine in blokjes van 1½ cm en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Maak de knoflook schoon en halveer in de lengte. Pers 1 helft met de knoflookpers boven de aubergine. Besprenkel met 1½ el olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Schep goed om en rooster de aubergine in ca. 25 min. gaar in de oven.
  2. Snijd ondertussen de worsten van elkaar los. Verhit de grillpan en gril de braadworst in 15 min. gaar. Keer regelmatig.
  3. Snijd ondertussen de rest van de knoflook fijn. Was en halveer de tomaten. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de knoflook en oregano 1 min. Voeg de tomaat toe en bak nog 3 min.
  4. Doe de kikkererwten in de bolzeef, spoel af onder stromend koud water en laat uitlekken. Doe ze bij de tomaten en stoof nog 5 min. op laag vuur. Voeg de azijn toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Snijd de blaadjes van de munt fijn. Verdeel de aubergine, worst en het kikkererwtentomatenmengsel over de borden en bestrooi de aubergine met de munt.

Tip:

*Dit product is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box en is niet verkrijgbaar in de winkel.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 1.460 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 37 2016

Aubergine met munt, kikkererwten en Catalaanse worst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Au­ber­gi­ne met munt, kik­ker­erw­ten en Ca­ta­laan­se worst

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 aubergine

Snijd de aubergine in blokjes van 1½ cm en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat.

3
3
  • 1 teen knoflook

Maak de knoflook schoon en halveer in de lengte. Pers 1 helft met de knoflookpers boven de aubergine.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

4
4
  • 1½ el olijfolie

Besprenkel met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Schep goed om en rooster de aubergine in ca. 25 min. gaar in de oven.

5
5
  • 270 g Catalaanse braadworsten

Snijd ondertussen de worsten van elkaar los. Verhit de grillpan en gril de braadworst in 15 min. gaar. Keer regelmatig.

6
6
  • ½ schaal tastytom-trostomaten

Snijd ondertussen de rest van de knoflook fijn. Was en halveer de tomaten.

7
7
  • ½ el olijfolie
  • 2 tl gedroogde oregano

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de knoflook en oregano 1 min. Voeg de tomaat toe en bak nog 3 min.

8
8
  • 400 g kikkererwten

Doe de kikkererwten in de bolzeef, spoel af onder stromend koud water en laat uitlekken.

9
9
  • 1 tl azijn

Doe ze bij de tomaten en stoof nog 5 min. op laag vuur. Voeg de azijn toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.

10
10
  • 7½ g munt

Snijd de blaadjes van de munt fijn. Verdeel de aubergine, worst en het kikkererwtentomatenmengsel over de borden en bestrooi de aubergine met de munt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.