Var­kens­haas met fri­tes, ai­oli en kom­kom­mer­sal­sa

De varkenshaas krijgt door de al-andalus kruidenmix extra pit.

(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De varkenshaas krijgt door de al-andalus kruidenmix extra pit. 4 personen
4 18

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de frites over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en schep de frites om met de paprikapoeder en bestrooi eventueel met zout.
  2. Maak ondertussen de sjalotten schoon en snijd fijn. Was de tomaten en snijd in kwarten. Was de komkommer, halveer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Laat de gegrilde paprika uitlekken, maar vang 1 el vocht op. Snijd de paprika in blokjes van 1 cm.
  3. Doe alle gesneden groente in een schaal en meng met het opgevangen vocht van de paprika’s. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Snijd ondertussen de varkenshaas in de lengte doormidden. Meng de olie met de al-andalus en wat zout en bestrijk de varkenshaas rondom met het mengsel. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril het vlees in ca. 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
  5. Maak ondertussen aioli: pers de knoflook boven de mayonaise en roer er 1/2 el water door om het smeuïg te maken.
  6. Snijd elk stuk vlees in 4 schuine repen en verdeel over de borden. Schep de frites erbij en serveer de komkommersalsa en aioli erbij.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Vlees gril­len

Instructievideo - 00:39 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 890 kcal
  • eiwit 43 g
  • koolhydraten 89 g
  • vet 510 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 510 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 37 2016

Varkenshaas met frites, aioli en komkommersalsa

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Var­kens­haas met fri­tes, ai­oli en kom­kom­mer­sal­sa

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 700 g Vlaamse friet

Verdeel de frites over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

3
3
  • 1½ tl gerookte paprikapoeder

Neem uit de oven en schep de frites om met de paprikapoeder en bestrooi eventueel met zout.

4
4
  • 2 sjalotten
  • 300 g regenboog tomatenmix

Maak ondertussen de sjalotten schoon en snijd fijn. Was de tomaten en snijd in kwarten.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

5
5
  • 1 komkommer

Was de komkommer, halveer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.

6
6
  • 295 g gegrilde paprika

Laat de gegrilde paprika uitlekken, maar vang 1 el vocht op. Snijd de paprika in blokjes van 1 cm.

7
7

Doe alle gesneden groente in een schaal en meng met het opgevangen vocht van de paprika’s. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
  • 540 g varkenshaas
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl kruidenmix al-andalus

Snijd ondertussen de varkenshaas in de lengte doormidden. Meng de olie met de al-andalus en wat zout en bestrijk de varkenshaas rondom met het mengsel.

9
9

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril het vlees in ca. 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

Vlees grillen

Instructievideo

00:39 min.

10
10
  • ½ teen knoflook
  • 4 el mayonaise
  • ½ el water

Maak ondertussen aioli: pers de knoflook boven de mayonaise en roer er het water erdoor om het smeuïg te maken.

11
11

Snijd elk stuk vlees in 4 schuine repen en verdeel over de borden. Schep de frites erbij en serveer de komkommersalsa en aioli erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.