Noe­del­brood­jes met zalm­bur­ger en saus

Dit mag dan een broodje heten, maar het brood is volledig gemaakt van noedels en ei. Lekker!

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Dit mag dan een broodje heten, maar het brood is volledig gemaakt van noedels en ei. Lekker! 4 personen
3 17

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de zalmburgers 10 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.
  2. Klop de eieren los. Snijd de noedels grof en meng met de eieren en de helft van de teriyaki-sesamsaus. Verdeel in 8 bergjes. Verhit de rest van de olie in een grote hapjespan en bak de noedelbroodjes 5 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege, druk eventueel aan met een spatel.
  3. Meng ondertussen de rauwkost komkommer, peen julienne en Chinese kool met de rest van de teriyaki-sesam-saus.
  4. Beleg 4 noedelbroodjes met een zalmburger, wat salade en nog een noedelbroodje. Serveer met de rest van de salade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 755 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 9 2016

Noedelbroodjes met zalmburger en saus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Noe­del­brood­jes met zalm­bur­ger en saus

1
1
  • 2 el arachideolie
  • 360 g gepaneerde zalmburgers

Verhit de olie in een koekenpan en bak de zalmburgers 10 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.

2
2
  • 4 eieren
  • 600 g medium noedels
  • 120 g stir fry sauce teriyaki & sesame

Klop de eieren los. Snijd de noedels grof en meng met de eieren en teriyaki-sesamsaus. Verdeel in 8 bergjes.

3
3
  • 2 el arachideolie

Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de noedelbroodjes 5 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege, druk eventueel aan met een spatel.

4
4
  • 300 g rauwkost komkommer
  • 300 g peen julienne
  • 400 g gesneden Chinese kool
  • 120 g stir fry sauce teriyaki & sesame

Meng ondertussen de rauwkost komkommer, peen julienne en Chinese kool met de teriyaki-sesamsaus.

5
5

Beleg 4 noedelbroodjes met een zalmburger, wat salade en nog een noedelbroodje. Serveer met de rest van de salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.