Kriel­tjes­sa­la­de met bie­ten en au­gurk­sal­sa

Met deze salade krijgen ze ongemerkt veel verschillende groentesoorten binnen.

(4)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Met deze salade krijgen ze ongemerkt veel verschillende groentesoorten binnen. 4 personen
3 4

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de krieltjes en kook ze 10 min. in water met eventueel zout gaar. Giet af in een vergiet en spoel lauwwarm onder stromend water.
  2. Snijd ondertussen de bieten in partjes en de worst in stukjes.
  3. Snipper de ui en snijd de augurk in blokjes van een 1⁄2 cm (brunoise). Meng de ui met de augurk, 1 el augurkenvocht en 1 el olie tot een salsa. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Meng de krieltjes met de bieten, ossenworst en rucola in een schaal en breng op smaak met peper, zout en de rest van de olie. Serveer de salsa erbij.
video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 430 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.520 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 9 2016

Krieltjessalade met bieten en augurksalsa

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kriel­tjes­sa­la­de met bie­ten en au­gurk­sal­sa

1
1
  • 500 g krieltjes

Halveer de krieltjes en kook ze 10 min. in water met eventueel zout gaar. Giet af in een vergiet en spoel lauwwarm onder stromend water.

2
2
  • 500 g gekookte bieten
  • 400 g ossenworst

Snijd ondertussen de bieten in partjes en de worst in stukjes.

3
3
  • 2 kleine rode uien
  • 12 zoetzure augurken
  • 2 el olijfolie

Snipper de ui en snijd de augurk in blokjes van een 1⁄2 cm (brunoise). Meng de ui met de augurk, 1 el augurkenvocht en de olie tot een salsa.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

4
4

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 150 g rucola
  • 2 el olijfolie

Meng de krieltjes met de bieten, ossenworst en rucola in een schaal en breng op smaak met peper, zout en de olie. Serveer de salsa erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.