Brood­je kid­ney­bo­nen chi­li

Een broodje als avondmaaltijd kan prima, zéker als hij zo goed gevuld is als dit broodje.

(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een broodje als avondmaaltijd kan prima, zéker als hij zo goed gevuld is als dit broodje. 4 personen
4 7

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder het vel van de chorizo en snijd het vlees in blokjes. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het vlees 2 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Verwarm de kidneybonen 3 min. in dezelfde pan. Voeg de chorizo toe.
  3. Bereid ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in repen.
  4. Snijd de broodjes open en vul elk broodje achtereenvolgens met wat sla, kidneybonen met chorizo, avocado en sour cream.

variatietip:

Wil je dit gerecht extra pit geven? Voeg wat srirachasaus (pittige chilisaus) toe.

serveertip:

Lekker met tuinkers.

video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 665 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 1.550 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 9 2016

Broodje kidneybonen chili

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Brood­je kid­ney­bo­nen chi­li

1
1
  • 250 g chorizoworst

Verwijder het vel van de chorizo en snijd het vlees in blokjes. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het vlees 2 min. op middelhoog vuur.

2
2

Schep regelmatig om. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

3
3
  • 500 g kidneybonen chili

Verwarm de kidneybonen 3 min. in dezelfde pan. Voeg de chorizo toe.

4
4
  • 4 grote pitabroodjes

Bereid ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5
5
  • 1 eetrijpe avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in repen.

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

6
6
  • 200 g ijsbergsla
  • 125 g sour cream

Snijd de broodjes open en vul elk broodje achtereenvolgens met wat sla, kidneybonen met chorizo, avocado en sour cream.

variatietip:

Wil je dit gerecht extra pit geven? Voeg wat srirachasaus (pittige chilisaus) toe.

serveertip:

Lekker met tuinkers.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.