Ba­na­nen­brood met no­ten­mix

Krijg je visite? Dit exotische bananenbrood doet het supergoed op de koffietafel.

  • gebak
  • 12 stuks
  • 290 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 45 min. wachten
    • 30 min. oventijd
(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak Krijg je visite? Dit exotische bananenbrood doet het supergoed op de koffietafel. 12 stuks
3 12

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • cakevorm 30 cm
  • sateprikker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de cakevorm in met 1 el arachideolie en bekleed de cakevorm met bakpapier. Pel en prak de bananen.
  2. Zeef het zelfrijzend bakmeel en de kardemom boven een grote kom. Meng de banaan, het amandelmeel, kokosrasp, de olie, honing en het zout erdoor.
  3. Hak de noten grof en schep met de bramen door het mengsel.
  4. Verdeel het beslag over de cakevorm en bak de cake in de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Controleer na 25 min. op gaarheid door er de satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat ca. 45 min. afkoelen.

variatietip:

Je kunt als variatie in plaats van bramen ook eenzelfde hoeveelheid frambozen nemen. Ook lekker met in kleine stukjes gehakte chocolade 70%.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 290 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 140 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 9 2016

Bananenbrood met notenmix

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ba­na­nen­brood met no­ten­mix

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 el arachideolie
  • 600 g bananen

Vet de cakevorm in met de arachideolie en bekleed de cakevorm met bakpapier. Pel en prak de bananen.

3
3
  • 100 g zelfrijzend bakmeel
  • ½ tl kardemom

Zeef het zelfrijzend bakmeel en de kardemom boven een grote kom.

4
4
  • 200 g amandelmeel
  • 3 el kokosrasp
  • 2 el arachideolie
  • 100 ml honing
  • ½ tl zout

Meng de banaan, het amandelmeel, kokosrasp, de olie, honing en het zout erdoor.

5
5
  • 100 g notenmix
  • 100 g bramen

Hak de noten grof en schep met de bramen door het mengsel.

6
6

Verdeel het beslag over de cakevorm en bak de cake in de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.

7
7

Controleer na 25 min. op gaarheid door er de satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat ca. 45 min. afkoelen.

variatietip:

Je kunt als variatie in plaats van bramen ook eenzelfde hoeveelheid frambozen nemen. Ook lekker met in kleine stukjes gehakte chocolade 70%.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.