Sa­té van ge­droogd fruit

Hoera, de jarige trakteert spiesjes! Niet te zoet, wel zo lekker.

(1)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
tussendoortje Hoera, de jarige trakteert spiesjes! Niet te zoet, wel zo lekker. 15 stuks
4 1

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • 15 sateprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maal 100 g abrikozen, 100 g mango, de amandelen en 1 el kokosolie in de keukenmachine. Maak er balletjes van ter grootte van een kleine walnoot. Boen 1/2 citroen schoon en rasp de gele schil. Maal het citroenrasp, 100 g ontpitte dadels, 100 g vijgen, de hazelnoten en de rest van de kokosolie in de keukenmachine.
  2. Maak er balletjes van ter grootte van een kleine walnoot. Halveer de rest van de dadels en de rest van de vijgen. Doe het sesamzaad en kokos elk in een diep bord. Rol de abrikozenballetjes door het kokos en de dadelballetjes door de sesam. Rijg steeds 3 balletjes aan een prikker, afgewisseld met een stukje abrikoos, mango, dadel of vijg. Maak zo ca. 15 spiesjes.

Tip:

In een broodtrommel of gerold in bakpapier kun je de fruitsatéstokjes prima meenemen.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 205 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 30 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Saté van gedroogd fruit

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­té van ge­droogd fruit

1
  • 100 g gedroogde abrikozen
  • 100 g gedroogde ongezoete mango
  • 75 g amandelen
  • 1 el kokosolie

Maal de abrikozen, de mango, de amandelen en de kokosolie in de keukenmachine. Maak er balletjes van ter grootte van een kleine walnoot.

2
  • ½ citroen
  • 100 g dadels
  • 100 g gedroogde vijgen
  • 75 g hazelnoten
  • 1 el kokosolie

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Maal het citroenrasp, de ontpitte dadels, vijgen, hazelnoten en de rest van de kokosolie in de keukenmachine.

3
  • 50 g dadels
  • 50 g gedroogde vijgen

Maak er balletjes van ter grootte van een kleine walnoot. Halveer de rest van de dadels en de rest van de vijgen.

4
  • 2 el sesamzaad
  • 2 el geraspte kokos

Doe het sesamzaad en kokos elk in een diep bord. Rol de abrikozenballetjes door het kokos en de dadelballetjes door de sesam.

5
  • 80 g gedroogde abrikozen
  • 50 g gedroogde ongezoete mango

Rijg steeds 3 balletjes aan een prikker, afgewisseld met een stukje abrikoos, mango, dadel of vijg. Maak zo ca. 15 spiesjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.