Kip­dij­fi­let met spek­jes en groen­ten

Krieltjes erbij... en je hebt een heerlijk hoofdgerecht waarin de kip de hoofdrol speelt.

(63)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Krieltjes erbij... en je hebt een heerlijk hoofdgerecht waarin de kip de hoofdrol speelt. 4 personen
3 63

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • hapjespan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en snijd de kastanjechampignons in kwarten. Verwijder de steelaanzet van de bospeen en snijd in schuine plakken van een 1⁄2 cm. Verhit een grote hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 3 min. uit. Snijd ondertussen de kipdijfilet in reepjes en bestrooi met de paprikapoeder. Voeg de kip samen met de ui toe aan de spekjes en bak 5 min. mee. Schep regelmatig om.
  2. Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan en bak de krieltjes in ca. 12 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Voeg de champignons en peen toe aan de kip en bak 5 min. mee. Voeg de tuinerwten toe en bak nog 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep het geheel door de krieltjes. Snijd de peterselie fijn en garneer de kipschotel met de peterselie.

bereidingstip:

Verdubbel de hoeveelheden van de groenten, spekreepjes en kipdijfilet en bewaar de helft afgedekt in de koelkast. Gebruik de volgende dag voor een quiche met kip & groente, zie voor het recept de Allerhande-site.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 685 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Kipdijfilet met spekjes en groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­dij­fi­let met spek­jes en groen­ten

1
1
  • 1 ui
  • 250 g kastanjechampignons
  • 300 g geschilde bospeen

Snipper de ui en snijd de kastanjechampignons in kwarten. Verwijder de steelaanzet van de bospeen en snijd in schuine plakken van een ½ cm.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 125 g magere spekreepjes

Verhit een grote hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 3 min. uit.

3
3
  • 350 g kipdijfilet
  • 1 tl gerookte paprikapoeder

Snijd ondertussen de kipdijfilet in reepjes en bestrooi met de paprikapoeder.

4
4

Voeg de kip samen met de ui toe aan de spekjes en bak 5 min. mee. Schep regelmatig om.

5
5
  • 2 el olijfolie
  • 450 g kleine krieltjes

Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan en bak de krieltjes in ca. 12 min. goudbruin en gaar.

6
6

Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 225 g tuinerwten

Voeg de champignons en peen toe aan de kip en bak 5 min. mee. Voeg de tuinerwten toe en bak nog 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
  • 15 g peterselie

Schep het geheel door de krieltjes. Snijd de peterselie fijn en garneer de kipschotel met de peterselie.

bereidingstip:

Verdubbel de hoeveelheden van de groenten, spekreepjes en kipdijfilet en bewaar de helft afgedekt in de koelkast. Gebruik de volgende dag voor een quiche met kip & groente, zie voor het recept de Allerhande-site.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.