Frui­tijs­jes

Geen succesvoller traktatie dan een ijsje. Deze varianten zijn ook nog eens goed voor ze.

  • tussendoortje
  • 8 stuks
  • 70 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 4 uur wachten
(1)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
tussendoortje Geen succesvoller traktatie dan een ijsje. Deze varianten zijn ook nog eens goed voor ze. 8 stuks
5 1

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 2 ijsvormpjes
  • 8 tapasprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil en snijd de kiwi in dunne plakjes. Halveer de pruim en nectarine of perzik, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in dunne partjes. Vul de vormpjes met al het fruit en druk een beetje aan.
  2. Leng het diksap in een kan aan met het water en schenk in de vormpjes. Zet de tapasprikkers in het midden.
  3. Laat de ijsjes in minimaal ca. 4 uur in de vriezer hard worden. Dompel de houder kort in heet water om de ijsjes makkelijker uit de vorm te krijgen.

variatietip:

Maak de ijsjes ook eens met diksap kersen (fles 400 ml, AH Biologisch).

Tip:

Meenemen naar school? Stop de ijsjes inclusief vormpjes in een diepvrieszak gevuld met AH IJsblokjes (zak 1 kg). Wees wel snel: na ongeveer 20 min. beginnen de ijsjes te smelten.

bewaartip:

Je kunt de ijsjes maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren.

video

Steen­fruit snij­den

Instructievideo - 01:10 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 70 kcal
  • koolhydraten 17 g
  • natrium 2 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Fruitijsjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Frui­tijs­jes

1
1
  • 1 kiwi
  • 1 pruim
  • 1 nectarine

Schil en snijd de kiwi in dunne plakjes. Halveer de pruim en nectarine, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in dunne partjes.

Steenfruit snijden

Instructievideo

01:10 min.

2
2
  • 50 g frambozen
  • 50 g bosbessen
  • 50 g bramen

Vul de vormpjes met al het fruit en druk een beetje aan.

3
3
  • 150 ml diksap appel
  • 150 ml water

Leng het diksap in een kan aan met het water en schenk in de vormpjes. Zet de tapasprikkers in het midden.

4
4

Laat de ijsjes in minimaal ca. 4 uur in de vriezer hard worden. Dompel de houder kort in heet water om de ijsjes makkelijker uit de vorm te krijgen.

variatietip:

Maak de ijsjes ook eens met diksap kersen (fles 400 ml, AH Biologisch).

bewaartip:

Je kunt de ijsjes maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.