Noe­dels met broc­co­li, cas­hew­no­ten en ve­ga­kip

Voor een dagje zonder vlees is deze kipvervanger een perfecte keuze; smaakt bijna net als het 'echte werk'!

(59)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Voor een dagje zonder vlees is deze kipvervanger een perfecte keuze; smaakt bijna net als het 'echte werk'! 4 personen
3 59

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de cashewnoten in 4 min. op middelhoog vuur goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Snijd de munt fijn en de limoen in partjes.
  2. Verdeel de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes. Kook in 3 min. beetgaar in een ruime pan water met zout. Giet de broccoli af en laat goed uitlekken.
  3. Halveer ondertussen de champignons. Verhit de olie in een wok en bak de champignons en kipstuckjes 3 min. op hoog vuur. Voeg de sojasaus, noedels en broccoli toe en bak al omscheppend 2 min. mee.
  4. Verdeel over diepe borden en bestrooi met de cashewnoten en munt. Leg er een partje limoen bij.

variatietip:

Houd je van extra pittig? Snijd een rode peper in dunne ringetjes en serveer erbij.

video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 955 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Noedels met broccoli, cashewnoten en vegakip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Noe­dels met broc­co­li, cas­hew­no­ten en ve­ga­kip

1
1
  • 250 g mie

Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 100 g ongezouten cashewnoten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de cashewnoten in 4 min. op middelhoog vuur goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

3
3
  • 15 g verse munt
  • 1 limoen

Snijd de munt fijn en de limoen in partjes.

4
4
  • 600 g broccoli

Verdeel de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes. Kook in 3 min. beetgaar in een ruime pan water.

5
5

Giet de broccoli af en laat goed uitlekken.

6
6
  • 250 g kastanjechampignons
  • 3 el arachideolie
  • 160 g vegetarische kipstuckjes

Halveer ondertussen de champignons. Verhit de olie in een wok en bak de champignons en kipstuckjes 3 min. op hoog vuur.

7
7
  • 3 el sojasaus

Voeg de sojasaus, noedels en broccoli toe aan de kip en champignons en bak al omscheppend 2 min. mee.

8
8

Verdeel over diepe borden en bestrooi met de cashewnoten en munt. Leg er een partje limoen bij.

variatietip:

Houd je van extra pittig? Snijd een rode peper in dunne ringetjes en serveer erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.