Wol­ken­brood­jes

De hüttenkäse zit deze keer niet óp, maar ín het broodje. Lekker luchtig!

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch De hüttenkäse zit deze keer niet óp, maar ín het broodje. Lekker luchtig! 6 stuks
3 14

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • mixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Splits de eieren. Vang de eiwitten op in een vetvrije kom.
  2. Meng de eidooiers met de hüttenkäse en het bakpoeder. .
  3. Klop de eiwitten stijf met een mixer of in een keukenmachine. Ga door tot je pieken hebt die rechtop blijven staan. Spatel het eiwit voorzichtig en snel door het hüttenkäsemengsel en zorg daarbij dat het mengsel luchtig blijft.
  4. Schep het beslag met een soeplepel op de met bakpapier beklede bakplaat. Vorm 6 hoopjes en bak deze in ca. 20 min. goudbruin in de oven. Laat iets afkoelen en serveer.

combinatietip:

Beleg ze met gerookte zalm (het gerecht is dan niet meer vegetarisch), schijfjes avocado en sesamzaadjes. Of met honing of jam zonder toegevoegde suiker als je van zoet houdt.

serveertip:

Opensnijden lukt niet met deze superluchtige broodjes, ze aan één kant beleggen wel.

video

Ei­e­ren split­sen

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 50 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 140 mg
Tags
Ook te zien in

Wolkenbroodjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wol­ken­brood­jes

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2
2
  • 3 eieren

Splits de eieren. Vang de eiwitten op in een vetvrije kom.

Eieren splitsen

Instructievideo

00:36 min.

3
3
  • 100 g hüttenkäse
  • ½ tl bakpoeder

Meng de eidooiers met de hüttenkäse en het bakpoeder.

4
4

Klop de eiwitten stijf met een mixer of in een keukenmachine. Ga door tot je pieken hebt die rechtop blijven staan.

5
5

Spatel het eiwit voorzichtig en snel door het hüttenkäsemengsel en zorg daarbij dat het mengsel luchtig blijft.

6
6

Schep het beslag met een soeplepel op de met bakpapier beklede bakplaat. Vorm 6 hoopjes en bak deze in ca. 20 min. goudbruin in de oven.

7
7

Laat iets afkoelen en serveer.

combinatietip:

Beleg ze met gerookte zalm (het gerecht is dan niet meer vegetarisch), schijfjes avocado en sesamzaadjes. Of met honing of jam zonder toegevoegde suiker als je van zoet houdt.

serveertip:

Opensnijden lukt niet met deze superluchtige broodjes, ze aan één kant beleggen wel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.