Re­gen­boog­pan­nen­koe­ken

Wortelsap, bietensap en spinazie-komkommersap maken van de pannenkoekmaaltijd een verantwoord eetfeestje.

(2)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
ontbijt Wortelsap, bietensap en spinazie-komkommersap maken van de pannenkoekmaaltijd een verantwoord eetfeestje. 12 stuks
3 2

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng het boekweitmeel met de melk, eieren, olijfolie en het zout en verdeel over 3 kommen. Voeg aan elke kom één soort groentesap toe.
  2. Verhit 1⁄2 el kokosolie in een koekenpan en bak op laag vuur een pannenkoek. Laat ze niet te bruin worden, anders zie je de regenboogkleuren niet meer. Herhaal tot je in totaal 12 pannenkoeken hebt. Houd ze eventueel warm in de oven (100 °C).
  3. Besprenkel de pannenkoeken met honing of ahornsiroop en garneer met de vruchten.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 225 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 70 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Regenboogpannenkoeken

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Re­gen­boog­pan­nen­koe­ken

1
1
  • 270 g boekweitmeel
  • 450 ml melk
  • 3 eieren
  • 1½ el olijfolie
  • 1 snufje zout

Meng het boekweitmeel met de melk, eieren, olie en het zout en verdeel over 3 kommen.

2
2
  • 50 ml vers groentesap spinazie en komkommer
  • 50 ml bietensap
  • 50 ml wortelsap

Voeg aan elke kom één soort groentesap toe.

3
3
  • ½ el kokosolie

Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak op laag vuur een pannenkoek. Laat hem niet te bruin worden, anders zie je de regenboogkleuren niet meer.

4
4
  • 5½ el kokosolie

Herhaal tot je in totaal 12 pannenkoeken hebt. Houd ze eventueel warm in de oven (100 °C).

5
5
  • 4 el honing
  • 250 g gemengde rode vruchten

Besprenkel de pannenkoeken met honing of ahornsiroop en garneer met de vruchten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.