Bie­ten­stamp met bi­o­lo­gi­sche worst­jes

Werk, school, sport en dan ook nog een heerlijke gezinsmaaltijd op tafel zetten? Met dit gerecht lukt dat zeker.

(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Werk, school, sport en dan ook nog een heerlijke gezinsmaaltijd op tafel zetten? Met dit gerecht lukt dat zeker. 4 personen
2 21

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • rasp
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een grote pan met water en het bouillontablet aan de kook. Schil de knolselderij, snijd in grove stukken en kook in ca. 10 min gaar. Giet af, maar vang wat kookvocht op. Schil ondertussen de bieten en rasp ze fijn.
  2. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de worstjes in 10 min. rondom bruin. Stamp ondertussen de knolselderij met de (kokos)melk en eventueel wat kookvocht tot een smeuïge puree. Spoel de kikkererwten af onder koud stromend water en laat uitlekken. Meng samen met de bietjes door de puree en serveer met een worstje.
video

Knol­sel­de­rij snij­den

Instructievideo - 00:44 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 325 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 675 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in

Bietenstamp met biologische worstjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bie­ten­stamp met bi­o­lo­gi­sche worst­jes

1
1
  • 1 groentebouillontablet
  • 1 knolselderij

Breng een grote pan met water en het bouillontablet aan de kook. Schil de knolselderij, snijd in grove stukken en kook in ca. 10 min gaar.

Knolselderij snijden

Instructievideo

00:44 min.

2
2

Giet af, maar vang wat kookvocht op.

3
3
  • 3 rauwe rode bieten

Schil ondertussen de bieten en rasp ze fijn.

4
4
  • 1 el olie
  • 4 runderchipolataworstjes

Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de worstjes in 10 min. rondom bruin.

5
5
  • 3 el kokosmelk

Stamp ondertussen de knolselderij met de (kokos)melk en eventueel wat kookvocht tot een smeuïge puree.

6
6
  • 350 g kikkererwten

Spoel de kikkererwten af onder koud stromend water en laat uitlekken. Meng samen met de bietjes door de puree en serveer met een worstje.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.