Muesli­re­pen met ha­ver­mout en ko­kos

Vul de broodtrommel met zo'n zelfgebakken tussendoortje. Hartstikke gezond ook.

  • tussendoortje
  • 16 personen
  • 335 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 50 min. oventijd
(2)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
tussendoortje Vul de broodtrommel met zo'n zelfgebakken tussendoortje. Hartstikke gezond ook. 16 personen
3 2

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakblik (25 x 35 cm)
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Smelt de kokosolie op laag vuur in een steelpan en neem van het vuur. Splits de eieren; de eidooiers worden niet gebruikt.
  2. Meng de havermout, kokos, rozijnen, cranberry’s, het sesamzaad, amandelschaafsel en zeezout in een grote kom. Voeg de kokosolie, eiwitten, honing en fruitspread toe.
  3. Bekleed het bakblik (of een ovenschaal) met bakpapier. Schep het havermoutmengsel erin, leg een vel bakpapier erop en druk stevig aan. Laat met het bakpapier erop in de oven in ca. 40 min. gaar worden. Verwijder het bakpapier en bak in ca. 10 min. goudbruin. Neem uit de oven en laat in de vorm helemaal afkoelen. Snijd in 16 repen.

bewaartip:

Verpak de repen apart van elkaar in vershoudfolie. Zo kun je ze 5 dagen in de koelkast bewaren.

video

Ei­e­ren split­sen

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 335 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 70 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Mueslirepen met havermout en kokos

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Muesli­re­pen met ha­ver­mout en ko­kos

1
1

Verwarm de oven voor op 160 °C.

2
2
  • 150 g kokosolie

Smelt de kokosolie op laag vuur in een steelpan en neem van het vuur.

3
3
  • 5 eieren

Splits de eieren; de eidooiers worden niet gebruikt.

Eieren splitsen

Instructievideo

00:36 min.

4
4
  • 450 g grove havermoutvlokken
  • 100 g gemalen kokos
  • 75 g blanke rozijnen
  • 75 g cranberry's
  • 2 el sesamzaad
  • 55 g amandelschaafsel
  • 1 tl fijn zeezout

Meng de havermout, kokos, rozijnen, cranberry’s, het sesamzaad, amandelschaafsel en zeezout in een grote kom.

5
5
  • 125 g vloeibare honing
  • 250 g fruitspread abrikoos

Voeg de kokosolie, eiwitten, honing en fruitspread toe.

6
6

Bekleed het bakblik (of een ovenschaal) met bakpapier. Schep het havermoutmengsel erin, leg een vel bakpapier erop en druk stevig aan.

7
7

Laat met het bakpapier erop in de oven in ca. 40 min. gaar worden. Verwijder het bakpapier en bak in ca. 10 min. goudbruin.

8
8

Neem uit de oven en laat in de vorm helemaal afkoelen. Snijd in 16 repen.

bewaartip:

Verpak de repen apart van elkaar in vershoudfolie. Zo kun je ze 5 dagen in de koelkast bewaren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.