Ap­pel-bo­ter­koek

Van deze boterkoek wil je vast nog een tweede stukje. En een derde...

  • gebak
  • 10 personen
  • 348 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 40 min. oventijd
(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak Van deze boterkoek wil je vast nog een tweede stukje. En een derde... 10 personen
3 17

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakkwast
  • quichevorm (Ø 28 cm)
  • mixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de vorm met behulp van een bakkwast goed in met 20 g zachte roomboter.
  2. Mix 200 g boter met 100 g suiker. Voeg al kloppend met de mixer de eieren toe. Voeg het zelfrijzend bakmeel en een snufje zout toe. Spatel dit door het boter-suikermengsel. Voeg de melk toe en roer tot een glad beslag.
  3. Was de appels en snijd ze in vieren. Verwijder het klokhuis. Snijd de parten in plakjes en meng ze met 50 g suiker en de kaneel. Meng ⅔ van de appelschijfjes door het beslag. Schep het appelbeslag in de vorm. Leg de rest van de appelschijfjes in een cirkel op het beslag en duw ze er een beetje in.
  4. Bak de appelboterkoek in ca. 35-40 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als de koek te donker wordt. Laat afkoelen en serveer.

variatietip:

Voeg voor extra smaak 1 tl geraspte citroenschil en/of 1 tl vanille-essence aan het deeg toe.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 348 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 204 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Appel-boterkoek

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ap­pel-bo­ter­koek

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 20 g roomboter

Vet de vorm met behulp van een bakkwast goed in met de roomboter.

3
3
  • 200 g roomboter
  • 100 g rietsuiker
  • 2 eieren

Mix de boter met de suiker. Voeg al kloppend met de mixer de eieren toe.

4
4
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 snufje zout

Voeg het zelfrijzend bakmeel en zout toe. Spatel dit door het boter-suikermengsel.

5
5
  • 100 ml halfvolle melk

Voeg de melk toe en roer tot een glad beslag.

6
6
  • 3 friszoete appels
  • 50 g rietsuiker
  • 1 tl kaneel

Was de appels en snijd ze in vieren. Verwijder het klokhuis. Snijd de parten in plakjes en meng ze met de suiker en kaneel.

7
7

Meng ⅔ van de appelschijfjes door het beslag. Schep het appelbeslag in de vorm.

8
8

Leg de rest van de appelschijfjes in een cirkel op het beslag en duw ze er een beetje in.

9
9

Bak de appelboterkoek in ca. 35-40 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als de koek te donker wordt.

10
10

Laat 1 uur afkoelen en serveer.

variatietip:

Voeg voor extra smaak 1 tl geraspte citroenschil en/of 1 tl vanille-essence aan het deeg toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.