Plaat­piz­za met sa­la­mi en to­maat­jes

Met plakjes pizzadeeg en maar een paar ingrediënten, gebakken op de bakplaat. Hoe makkelijk - en lekker - kan het zijn?

(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Met plakjes pizzadeeg en maar een paar ingrediënten, gebakken op de bakplaat. Hoe makkelijk - en lekker - kan het zijn? 4 personen
2 25

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • vergiet
  • staafmixer met hoge beker
  • staafmixer met beker
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de mozzarella in blokjes en laat uitlekken in een vergiet. Pluk de blaadjes basilicum van de steeltjes en bewaar beide. Laat de paprika uitlekken en doe samen met de steeltjes van het basilicum in de hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Verdeel de plakjes pizzadeeg met wat overlap over een met bakpapier beklede bakplaat en druk aan zodat het een geheel wordt. Verdeel de paprikasaus over het deeg en laat de randen vrij. Verdeel de mozzarella over de pizza en bak ca. 15 min. in het midden van de oven.
  3. Halveer de tomaatjes en verdeel over de pizza. Snijd de salami en de basilicumblaadjes in reepjes en verdeel over de pizza.

variatietip:

Kies in plaats van salami eens voor tonijn of gegrilde kip.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 1.380 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Plaatpizza met salami en tomaatjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Plaat­piz­za met sa­la­mi en to­maat­jes

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 200 g mozzarella
  • 15 g basilicum

Snijd de mozzarella in blokjes en laat uitlekken in een vergiet. Pluk de blaadjes basilicum van de steeltjes en bewaar beide.

3
3
  • 295 g gegrilde rode paprika's

Laat de paprika uitlekken en doe samen met de steeltjes van het basilicum in de hoge beker.

4
4

Pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 8 plakjes Italiaans pizzadeeg met olijfolie

Verdeel de plakjes pizzadeeg met wat overlap over een met bakpapier beklede bakplaat en druk aan zodat het een geheel wordt.

6
6

Verdeel de paprikasaus over het deeg en laat de randen vrij.

7
7

Verdeel de mozzarella over de pizza en bak ca. 15 min. in het midden van de oven.

8
8
  • 350 g tomatenmix
  • 150 g salami

Halveer de tomaatjes en verdeel over de pizza. Snijd de salami en de basilicumblaadjes in reepjes en verdeel over de pizza.

variatietip:

Kies in plaats van salami eens voor tonijn of gegrilde kip.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.