Spelt­pan­nen­koe­ken­taart met ri­cot­ta, ba­naan & pis­ta­che

Hier eet je je vingers bij op. En de kinderen ook. Kom maar op met die pannenkoekentaart!

  • nagerecht
  • 12 stuks
  • 315 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Hier eet je je vingers bij op. En de kinderen ook. Kom maar op met die pannenkoekentaart! 12 stuks
2 9

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe het meel, de bananen, eieren, het zout en de melk, cacao en koek- en speculaaskruiden in een kom en mix met de staafmixer tot een glad beslag. Verhit in 2 koekenpannen met antiaanbaklaag een klontje boter. Schep in elke pan een flinke opslaglepel beslag. Bak de pannenkoeken op middelhoog vuur in 2 min. gaar en keer halverwege. Maak zo nog 10 pannenkoeken. Doe tussendoor wat extra boter in de pan. Laat de pannenkoeken afkoelen, dit duurt ca. 30 min.
  2. Hak ondertussen de pistachenoten grof. Meng 2 el honing door de ricotta. Besmeer 1 pannenkoek met 3 el ricotta, leg er een pannenkoek op en besmeer met 2 el fruitspread. Maak zo nog ca. 5 lagen en eindig met een laag ricotta. Verdeel de pistachenoten erover en besprenkel met de rest van de honing. Snijd aan tafel in puntjes.

bewaartip:

Je kunt de pannenkoekentaart ‘s morgens maken. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 315 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 190 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Speltpannenkoekentaart met ricotta, banaan & pistache

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spelt­pan­nen­koe­ken­taart met ri­cot­ta, ba­naan & pis­ta­che

1
1
  • 250 g speltmeel
  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 1 zout
  • 2 el cacao
  • 2 tl koek- en speculaaskruiden

Doe het meel, de bananen, eieren, het zout en de melk, cacao en koek- en speculaaskruiden in een kom en mix met de staafmixer tot een glad beslag.

2
2
  • 50 g boter

Verhit in 2 koekenpannen met antiaanbaklaag een klontje boter. Schep in elke pan een flinke opslaglepel beslag.

3
3

Bak de pannenkoeken op middelhoog vuur in 2 min. gaar en keer halverwege. Maak zo nog 10 pannenkoeken. Doe tussendoor wat extra boter in de pan.

4
4

Laat de pannenkoeken afkoelen, dit duurt ca. 30 min.

5
5
  • 30 g pistachenoten
  • 2 el vloeibare honing

Hak ondertussen de pistachenoten grof. Meng de honing door de ricotta.

6
6
  • 500 g ricotta
  • 250 g fruitspread abrikoos

Besmeer 1 pannenkoek met 3 el ricotta, leg er een pannenkoek op en besmeer met 2 el fruitspread. Maak zo nog ca. 5 lagen en eindig met een laag ricotta.

7
7
  • 1 el vloeibare honing

Verdeel de pistachenoten erover en besprenkel met de honing. Snijd aan tafel in puntjes.

bewaartip:

Je kunt de pannenkoekentaart ‘s morgens maken. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.