Zoe­te aard­ap­pel uit de oven

Het lijkt patat, maar niets is minder waar. Zoete aardappel is een groente. Dat maakt dit gerecht zo verrassend lekker. Ook voor kinderen.

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Het lijkt patat, maar niets is minder waar. Zoete aardappel is een groente. Dat maakt dit gerecht zo verrassend lekker. Ook voor kinderen. 4 personen
3 12

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in frites van ca. 1½ cm dik. Verdeel de frites over een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat de frites elkaar niet raken. Besprenkel met de olie en bak in ca. 1 uur in het midden van de oven goudbruin. Rasp ondertussen de Parmezaans kaas.
  2. Neem na een uur de aardappelen uit de oven en verhoog de oventemperatuur naar 180 °C. Verdeel de kaas over de aardappelen. Zet terug in de oven en bak nog ca. 10 min.
  3. Snijd ondertussen de bieslook fijn en meng met de yoghurt en mayonaise tot een dip. Laat afgedekt in de koelkast staan tot gebruik. Neem de zoete aardappelen uit de oven en serveer met de dipsaus.

combinatietip:

Lekker met (vegetarische) hamburgers. Het gerecht is dan niet meer glutenvrij.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 360 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 175 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Zoete aardappel uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zoe­te aard­ap­pel uit de oven

1
1

Verwarm de oven voor op 150 °C.

2
2
  • 750 g zoete aardappelen

Schil de zoete aardappelen en snijd ze in frites van ca. 1½ cm dik.

3
3

Verdeel de frites over een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat de frites elkaar niet raken.

4
4
  • 3 el arachideolie
  • 50 g Parmezaanse kaas

Besprenkel met de olie en bak in ca. 1 uur in het midden van de oven goudbruin. Rasp ondertussen de Parmezaans kaas.

5
5

Neem na een uur de aardappelen uit de oven en verhoog de oventemperatuur naar 180 °C. Verdeel de kaas over de aardappelen.

6
6

Zet terug in de oven en bak nog ca. 10 min.

7
7
  • 25 g bieslook
  • 5 el milde yoghurt
  • 1 el mayonaise

Snijd ondertussen de bieslook fijn en meng met de yoghurt en mayonaise tot een dip. Laat afgedekt in de koelkast staan tot gebruik.

8
8

Neem de zoete aardappelen uit de oven en serveer met de dipsaus.

combinatietip:

Lekker met (vegetarische) hamburgers. Het gerecht is dan niet meer glutenvrij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.