Piz­za met re­gen­boog van groen­ten

Deze pizza ziet er zo leuk uit, dat kinderen 'm maar wat graag eten. Krijg je ze ineens heel makkelijk aan de groenten!

  • hoofdgerecht
  • 4 stuks
  • 612 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 12 min. oventijd
(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Deze pizza ziet er zo leuk uit, dat kinderen 'm maar wat graag eten. Krijg je ze ineens heel makkelijk aan de groenten! 4 stuks
3 11

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui grof. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes. Laat de maïs uitlekken. Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes.
  2. Snijd de avocado in blokjes en schep er voorzichtig de pestospread door. Verdeel de pizzasaus en de kaas over de pizzabodems. Maak ook randen met de paprika, maïs en avocado en werk hierbij van de buitenkant naar het midden. Bak telkens 2 pizza’s tegelijk in de oven in ca. 12 min. gaar. Wissel ze halverwege van plaats. Lekker!

combinatietip:

Lekker met een gemengde groene salade.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 612 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 883 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Pizza met regenboog van groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Piz­za met re­gen­boog van groen­ten

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 1 rode ui
  • ½ rode paprika

Snipper de ui grof. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes.

3
  • 170 g mais
  • 1 eetrijpe avocado

Laat de maïs uitlekken. Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes.

4
  • 50 g pestospread
  • 210 ml pizzasaus aromatizzata
  • 100 g geraspte jonge kaas
  • 2 pizzabodems

Snijd de avocado's in blokjes en schep er voorzichtig de pestospread door. Verdeel de pizzasaus en kaas over de pizzabodems.

5

Verdeel de ui over de buitenste rand van de pizza's. Maak ook randen met de paprika, maïs en avocado en werk hierbij van de buitenkant naar het midden.

6

Bak de pizza’s tegelijk in de oven in ca. 12 min. gaar. Wissel ze halverwege van plaats. Lekker!

combinatietip:

Lekker met een gemengde groene salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.