Kip-groen­te­ke­bab met to­ma­ten­rijst

Wij weten wel wat de kinderen zeggen als jij ze vertelt dat ze kipspiesjes krijgen: YES!

(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
turks hoofdgerecht Wij weten wel wat de kinderen zeggen als jij ze vertelt dat ze kipspiesjes krijgen: YES! 4 personen
3 16

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 spiesen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de uien en snijd de tomaten in parten. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomaten toe en bak nog 2 min. Voeg de rijst en het water toe, breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur koken. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Halveer ondertussen de paprika’s en verwijder de steelaanzet en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukken van 2 x 2 cm. Meng de zhug met de rest van de olie.
  3. Verdeel het gehakt in 8 porties en kneed ze stevig in de vorm van een worstje. Rijg op elke spies 3 stukjes paprika, een kipworstje, weer 3 stukjes paprika, weer een kipworstje en eindig met 3 stukjes paprika. Druk het gehakt goed aan.
  4. Verhit de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de spiesen met de kruidenolie en gril in ca. 12 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 330 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Kip-groentekebab met tomatenrijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip-groen­te­ke­bab met to­ma­ten­rijst

1
1
  • 2 rode uien
  • 5 trostomaten

Snipper de uien en snijd de tomaten in parten.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomaten toe en bak nog 2 min.

3
3
  • 300 g basmatirijst
  • 500 ml water

Voeg de rijst en het water toe aan de tomaat, breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur koken. Breng op smaak met peper en zout.

4
4
  • 1 zak paprikamix

Halveer ondertussen de paprika’s en verwijder de steelaanzet en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukken van 2 x 2 cm.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

5
5
  • 1½ tl zhug
  • 2 el olijfolie

Meng de zhug met de olie.

6
6
  • 250 g kipgehakt

Verdeel het gehakt in 8 porties en kneed ze stevig in de vorm van een worstje.

7
7

Rijg op elke spies 3 stukjes paprika, een kipworstje, weer 3 stukjes paprika, weer een kipworstje en eindig met 3 stukjes paprika.

8
8

Druk het gehakt goed aan. Verhit de grillpan zonder olie of boter.

9
9

Bestrijk de spiesen met de kruidenolie en gril in ca. 12 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.