Orec­chiet­te met kip­bal­le­tjes

De vorm van deze pasta doet denken aan oortjes, en zo heet het ook (op z'n Italiaans).

(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht De vorm van deze pasta doet denken aan oortjes, en zo heet het ook (op z'n Italiaans). 4 personen
3 31

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een pan ruim water aan de kook. Verwijder ondertussen het vel van de worst en rol met vochtige handen 12 balletjes van het worstvlees.
  2. Verwijder de kroontjes van de tomaten. Verdeel de kipballetjes en tomaten over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en bestrooi met (versgemalen) peper. Rooster ca. 15 min. in het midden van de oven.
  3. Voeg als het water kookt de pasta en eventueel zout toe aan het water. Kook de pasta in 14 min. beetgaar.
  4. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Doe de paprika met het vocht uit het potje en de helft van de peterselie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de mozzarella uitlekken.
  5. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en laat de spinazie in delen slinken. Giet de pasta af en meng de paprikasaus en spinazie erdoor. Verdeel de kipballetjes, tomaten en mozzarella erover. Bestrooi met de rest van de peterselie.

bereidingstip:

Rol gehaktballetjes altijd met vochtige handen. Het vlees blijft dan niet aan je handen plakken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 1.025 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Orecchiette met kipballetjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Orec­chiet­te met kip­bal­le­tjes

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 330 g kipbraadworsten

Breng een pan ruim water aan de kook. Verwijder ondertussen het vel van de worst en rol met vochtige handen 12 balletjes van het worstvlees.

3
3
  • 400 g rivolo cherrytomaten

Verwijder de kroontjes van de tomaten. Verdeel de kipballetjes en tomaten over een met bakpapier beklede bakplaat.

4
4
  • 2 el olijfolie

Besprenkel de tomaten en balletjes met de olie en bestrooi met (versgemalen) peper. Rooster ca. 15 min. in het midden van de oven.

5
5
  • 300 g orecchiette pasta

Voeg als het water kookt de pasta en eventueel zout toe aan het water. Kook de pasta in 14 min. beetgaar.

6
6
  • 20 g platte peterselie

Snijd ondertussen de peterselie fijn.

7
7
  • 295 g gegrilde rode paprika's

Doe de paprika met het vocht uit het potje en de helft van de peterselie in een hoge beker en pureer met de staafmixer.

8
8
  • 150 g minimozzarella

Breng het paprikamengsel op smaak met peper en eventueel zout. Laat de mozzarella uitlekken.

9
9
  • 300 g spinazie

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en laat de spinazie in delen slinken.

10
10

Giet de pasta af en meng de paprikasaus en spinazie erdoor. Verdeel de kipballetjes, tomaten en mozzarella erover. Bestrooi met de peterselie.

bereidingstip:

Rol gehaktballetjes altijd met vochtige handen. Het vlees blijft dan niet aan je handen plakken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.