Pas­ta met ge­hakt­bal­le­tjes & tui­n­erw­ten

Als je de helft van de groenten tot een saus pureert, krijgen de kinderen extra veel binnen!

(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Als je de helft van de groenten tot een saus pureert, krijgen de kinderen extra veel binnen! 4 personen
3 28

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer met beker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de gehaktballetjes in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar.
  3. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel, snijd deze in stukjes en kook met de roosjes 3 min. in water. Voeg in de laatste minuut de tuinerwten toe.
  4. Giet de groenten af en vang een ½ kopje kookvocht op. Schep de helft van de groenten in een hoge beker, voeg de slagroom en pestospread toe en pureer tot een saus. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de saus smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Giet de pasta af en schep de saus en groenten erdoor. Verdeel de balletjes erover en serveer direct.

combinatietip:

Lekker met vers basilicum.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 865 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 47 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 765 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Pasta met gehaktballetjes & tuinerwten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met ge­hakt­bal­le­tjes & tui­n­erw­ten

1
1
  • 300 g volkoren spaghetti

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 400 g Hollandse gehaktballetjes

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de gehaktballetjes in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar.

3
3
  • 500 g broccoli

Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel, snijd deze in stukjes en kook met de roosjes 3 min. in water.

4
4
  • 300 g tuinerwten

Voeg in de laatste minuut de tuinerwten toe. Giet de groenten af en vang een ½ kopje kookvocht op.

5
5
  • 125 ml slagroom
  • 100 g pestospread

Schep de helft van de groenten in een hoge beker, voeg de slagroom en pestospread toe en pureer tot een saus.

6
6

Voeg eventueel wat kookvocht toe om de saus smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7

Giet de pasta af en schep de saus en groenten erdoor. Verdeel de balletjes erover en serveer direct.

combinatietip:

Lekker met vers basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.