Ge­roos­ter­de bloem­kool­roos­jes met ker­rie en aman­del

Even kort koken, omscheppen met kerrie en hup, de oven in. Hartstikke makkelijk!

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 205 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Even kort koken, omscheppen met kerrie en hup, de oven in. Hartstikke makkelijk! 4 personen
3 8

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook 3 min. Giet af en laat goed uitlekken.
  2. Meng de olie met de kerrie en het zout. Meng de bloemkool met de kerrie-olie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven.
  3. Verdeel na 15 min. oventijd het amandelschaafsel over de bloemkool. Schep halverwege om.

combinatietip:

Lekker met worst, gebakken uitjes en gekookte aardappelen (het gerecht is dan niet meer veganistisch).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 205 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 115 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Geroosterde bloemkoolroosjes met kerrie en amandel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de bloem­kool­roos­jes met ker­rie en aman­del

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 800 g bloemkool
  • 4 el arachideolie
  • ½ el kerrie
  • 1 mespunt zout

Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook 3 min. Giet af en laat goed uitlekken. Meng de olie met de kerrie en het zout.

3
3

Meng de bloemkool met de kerrie-olie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

4
4
  • 2 el amandelschaafsel

Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om. Verdeel na 15 min. oventijd het amandelschaafsel over de bloemkool.

combinatietip:

Lekker met worst, gebakken uitjes en gekookte aardappelen (het gerecht is dan niet meer veganistisch).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.