Open sand­wich met ap­pel, ka­neel en aman­del

Appel op brood? Kan heel goed! Zeker als je de partjes eerst even bakt met kaneel en honing.

(5)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch Appel op brood? Kan heel goed! Zeker als je de partjes eerst even bakt met kaneel en honing. 4 personen
4 5

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • broodrooster

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rooster de sneetjes brood.
  2. Snijd ondertussen de ongeschilde appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne partjes. Verhit de boter in een koekenpan en bak de appelpartjes 3 min. op middelhoog vuur, keer halverwege. Voeg de kaneel en de honing toe en bak nog 1 min. op hoog vuur.
  3. Beleg de sneetjes brood met de appel schijfjes. Hak de amandelen grof en verdeel over de broodjes. Besprenkel met de rest van de honing.

combinatietip:

Lekker met rozijnen. Voeg deze tegelijk met de kaneel en honing toe.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 265 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 180 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Open sandwich met appel, kaneel en amandel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Open sand­wich met ap­pel, ka­neel en aman­del

1
1
  • 4 sneetjes speltbrood

Rooster de sneetjes brood.

2
2
  • 3 elstar appels

Snijd ondertussen de ongeschilde appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne partjes.

3
3
  • 1 el boter

Verhit de boter in een koekenpan en bak de appelpartjes 3 min. op middelhoog vuur, keer halverwege.

4
4
  • 1 tl kaneel
  • 1 el honing

Voeg de kaneel en honing toe en bak nog 1 min. op hoog vuur.

5
5
  • 2 el oven roasted amandelen
  • 1 el honing

Beleg de sneetjes brood met de appelschijfjes. Hak de amandelen grof en verdeel over de broodjes. Besprenkel met de honing.

combinatietip:

Lekker met rozijnen. Voeg deze tegelijk met de kaneel en honing toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.