Ap­pel­com­po­te

Iets te rijpe appels op de fruitschaal? Die zijn júíst geschikt voor deze compote!

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 150 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(5)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht Iets te rijpe appels op de fruitschaal? Die zijn júíst geschikt voor deze compote! 4 personen
3 5

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schil de appels, snijd ze elk in 4 stukken en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten daarna in kleine stukjes. Schil en rasp de gember. Doe de gember samen met de appelstukjes, het water, de honing, de kruiden en het citroensap in een grote pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag, leg de deksel schuin op de pan en laat 15 min. zachtjes koken. Roer af en toe. Neem de deksel van de pan en draai het vuur uit. Laat afkoelen.

bewaartip:

Je kunt de appelcompote afgedekt een week in de koelkast bewaren.

video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 150 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 35 g
  • natrium 4 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Appelcompote

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ap­pel­com­po­te

1
1
  • 1 kg elstar appel

Schil de appels, snijd ze elk in 4 stukken en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten daarna in kleine stukjes.

2
2
  • 1½ cm verse gember
  • 100 ml water
  • 2 el honing
  • ½ tl 5 spices
  • 1 el citroensap

Schil en rasp de gember. Doe met de appelstukjes, het water, de honing, de kruiden en het citroensap in een grote pan en breng aan de kook.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

3
3

Draai het vuur laag, leg de deksel schuin op de pan en laat 15 min. zachtjes koken. Roer af en toe.

4
4

Neem de deksel van de pan en draai het vuur uit. Laat afkoelen.

bewaartip:

Je kunt de appelcompote afgedekt een week in de koelkast bewaren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.