Maal­tijd­soep van ge­roos­ter­de punt­pa­pri­ka met groen­te­chips

De cocktailworstjes maken pas echt een feest van deze mediterrane soep.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 465 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De cocktailworstjes maken pas echt een feest van deze mediterrane soep. 4 personen
3 17

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg de paprika’s in z’n geheel op de bakplaat en rooster ca. 30 min. in de oven. Draai ze halverwege om. Doe ze in een goed afgesloten plastic zak. Verwijder na 5 min. de zaadlijsten, de steeltjes en de zwarte velletjes.
  2. Verhit ondertussen de olie in een grote pan en roerbak de roerbakmix 5 min. Voeg de paprika, bouillontabletten en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 5 min. zachtjes koken.
  3. Pureer de soep met de staafmixer en breng eventueel op smaak met zout en weinig peper. Laat de worstjes uitlekken en verwarm ze 3 min. in de soep.
  4. Serveer de soep met een lepel crème fraîche erop en een handje groentechips erin.

combinatietip:

Lekker met knapperig brood.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 1.475 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Maaltijdsoep van geroosterde puntpaprika met groentechips

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Maal­tijd­soep van ge­roos­ter­de punt­pa­pri­ka met groen­te­chips

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 4 zoete puntpaprika's

Leg de paprika’s in z’n geheel op een bakplaat en rooster ca. 30 min. in de oven. Draai ze halverwege om.

3
3

Doe ze in een goed afgesloten plastic zak. Verwijder na 5 min. de zaadlijsten, de steeltjes en de zwarte velletjes.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

4
4
  • 2 el olijfolie
  • 400 g Italiaanse roerbakgroente met courgette en rode peper
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 1 liter water

Verhit ondertussen de olie in een grote pan en roerbak de roerbakmix 5 min. Voeg de paprika, bouillontabletten en het water toe en breng aan de kook.

5
5

Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 5 min. zachtjes koken.

6
6
  • 400 g cocktailworstjes

Pureer de soep met de staafmixer en breng eventueel op smaak met zout en weinig peper. Laat de worstjes uitlekken en verwarm ze 3 min. in de soep.

7
7
  • 125 ml crème fraîche
  • 100 g groentechips

Serveer de soep met een lepel crème fraîche erop en een handje groentechips erin.

combinatietip:

Lekker met knapperig brood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.