Pen­ne met cho­ri­zo, ge­kleur­de to­ma­ten en ru­co­la

Een bord vol vrolijke kleuren.

(44)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Een bord vol vrolijke kleuren. 4 personen
4 44

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een pan ruim water aan de kook. Voeg de pasta en eventueel zout toe en kook in 10 min. beetgaar.
  2. Verwijder het vel van de chorizo, snijd de worst in de lengte in 4 parten en snijd in stukjes. Verhit de hapjespan zonder olie en boter en bak de chorizo in 5 min. uit.
  3. Maak ondertussen de uien schoon en snijd in halve ringen. Halveer de tomaten.
  4. Neem de chorizo met de schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat 2 el bakvet in de pan en bak hierin de ui 2 min. Voeg de tomaat toe en bak nog 2 min. Schenk de kookroom erbij en breng aan de kook.
  5. Giet de pasta af en schep met de chorizo door de roomsaus. Breng op smaak met peper. Schep de rucola erdoor, verdeel over diepe borden en bestrooi met de kaas.

variatietip:

Houd je wel van een beetje pit in je eten? Voeg dan een paar druppels tabasco toe aan je pastasaus.

Tip:

*Dit product is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box en is niet verkrijgbaar in de winkel.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 970 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 36 2016

Penne met chorizo, gekleurde tomaten en rucola

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pen­ne met cho­ri­zo, ge­kleur­de to­ma­ten en ru­co­la

1
1
  • 300 g penne rigate

Breng een pan ruim water aan de kook. Voeg de pasta en eventueel zout toe en kook in 10 min. beetgaar.

2
2
  • 200 g chorizo pamplona

Verwijder het vel van de chorizo, snijd de worst in de lengte in 4 parten en snijd in stukjes.

3
3

Verhit de hapjespan zonder olie en boter en bak de chorizo in 5 min. uit.

4
4
  • 2 rode uien
  • 500 g tomatenmix

Maak ondertussen de uien schoon en snijd in halve ringen. Halveer de tomaten.

5
5

Neem de chorizo met de schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat 2 el bakvet in de pan en bak hierin de ui 2 min.

6
6
  • 250 ml kookroom light

Voeg de tomaat toe en bak nog 2 min. Schenk de kookroom erbij en breng aan de kook.

7
7

Giet de pasta af en schep met de chorizo door de roomsaus. Breng op smaak met peper.

8
8
  • 75 g rucola
  • 2 sachets Regato 40+ kaas*

Schep de rucola erdoor, verdeel over diepe borden en bestrooi met de kaas.

variatietip:

Houd je wel van een beetje pit in je eten? Voeg dan een paar druppels tabasco toe aan je pastasaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.