Oven­groen­ten met zoe­te aard­ap­pel en kip

Bijna alles de oven in. Perfect op luie dagen!

(48)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Bijna alles de oven in. Perfect op luie dagen! 2 personen
3 48

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Boen de zoete aardappelen schoon en snijd in de lengte in dunne partjes. Maak de ui schoon en snijd in dunne parten. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
  2. Meng de paprika, aardappel, ui, kikkererwten, oregano, olie, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 min. in de oven.
  3. Snijd ondertussen de peterselie fijn en meng de helft door de mayonaise en ketchup tot een salsa.
  4. Neem de bakplaat na 10 min. uit de oven en schep de kip door het aardappel-groentemengsel. Neem na 20 min. uit de oven en schep de tomaten erdoor. Bak nog 5 min. Neem uit de oven en schep de rest van de peterselie erdoor. Serveer met de salsa.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 365 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 6 2016, Allerhande Box week 35 2016

Ovengroenten met zoete aardappel en kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­groen­ten met zoe­te aard­ap­pel en kip

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika

Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

3
3
  • 250 g zoete aardappelen
  • 1 rode ui

Boen de zoete aardappelen schoon en snijd in de lengte in dunne partjes. Maak de ui schoon en snijd in dunne parten.

4
4
  • 200 g kikkererwten

Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.

5
5
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 2 el olijfolie

Meng de paprika, aardappel, ui, kikkererwten, oregano, olie, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 min. in de oven.

6
6
  • 15 g peterselie
  • 1 el mayonaise
  • 2 el ketchup

Snijd ondertussen de peterselie fijn en meng de helft door de mayonaise en ketchup tot een salsa.

7
7
  • 200 g kipfiletblokjes

Neem de bakplaat na 10 min. uit de oven en schep de kip door het aardappel-groentemengsel. Neem na 20 min. uit de oven en schep de tomaten erdoor.

8
8
  • 125 g cherrytomaten

Bak nog 5 min. Neem uit de oven en schep de rest van de peterselie erdoor. Serveer met de salsa.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.