Oven­kip met ro­mi­ge pas­ta & krui­den­olie

Zacht en zoet schuif je het uit de oven.

(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Zacht en zoet schuif je het uit de oven. 4 personen
3 22

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Pel de knoflook en snijd fijn. Maak de ui schoon en snijd in partjes. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Halveer de worteltjes in de lengte. Meng de kip en 3⁄4 van de knoflook met de ui, champignons, worteltjes, 2 el olie, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 20 min. in de oven. Schep halverwege om.
  2. Breng ondertussen een pan ruim water aan de kook. Voeg de pasta en eventueel zout toe en kook in 11 min. beetgaar. Giet af, maar vang een kopje kookvocht op.
  3. Haal ondertussen de blaadjes van de takjes munt en doe met de dragon in een hoge beker. Voeg de rest van de knoflook, de rest van de olie, peper en eventueel zout toe en pureer met de staafmixer tot olie.
  4. Meng de pasta met de zuivelspread. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de pasta smeuïger te maken. Verdeel 4 borden, leg de kip met groenten erop en besprenkel met de munt-dragonolie.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 755 kcal
  • eiwit 43 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 265 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 35 2016

Ovenkip met romige pasta & kruidenolie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­kip met ro­mi­ge pas­ta & krui­den­olie

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 2 rode uien

Pel de knoflook en snijd fijn. Maak de ui schoon en snijd in partjes.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 250 g kastanjechampignons
  • 500 g geschrapte worteltjes

Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Halveer de worteltjes in de lengte.

4
4
  • 500 g kipfilethaasjes
  • 2 el olijfolie

Meng de kip en 3⁄4 van de knoflook met de ui, champignons, worteltjes, olie, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

5
5

Rooster ca. 20 min. in de oven. Schep halverwege om.

6
6
  • 300 g schelpjespasta

Breng ondertussen een pan ruim water aan de kook. Voeg de pasta en eventueel zout toe en kook in 11 min. beetgaar. Giet af, maar vang een kopje kookvocht op.

7
7
  • 15 g munt
  • 3 tl gedroogde dragon*

Haal ondertussen de blaadjes van de takjes munt en doe met de dragon in een hoge beker.

8
8
  • 5 el olijfolie

Voeg de rest van de knoflook, de rest van de olie, peper en eventueel zout toe en pureer met de staafmixer tot olie.

9
9
  • 200 g zuivelspread

Meng de pasta met de zuivelspread. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de pasta smeuïger te maken.

10
10

Verdeel over de borden, leg de kip met groenten erop en besprenkel met de munt-dragonolie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.