Me­di­ter­ra­ne vis­stoof met cous­cous

In het warme zuiden weten ze wel wat lekker is.

(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht In het warme zuiden weten ze wel wat lekker is. 2 personen
3 18

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng het water aan de kook. Voeg de couscous, de helft van de olie en eventueel zout toe. Neem de pan van het vuur en laat de couscous afgedekt wellen tot gebruik.
  2. Was de venkelknol. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant af. Halveer de venkelknol in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in dunne parten. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de venkel met de knoflook en komijn 5 min. Voeg de tomatenpulp, peper en eventueel zout toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en stoof afgedekt 10 min.
  3. Snijd ondertussen de kabeljauwfilet in stukjes van 2 cm. Bestrooi met peper en zout en voeg de laatste 5 min. toe aan de venkel.
  4. Snijd ondertussen de peterselie fijn en de citroen in partjes. Breng de visstoof eventueel op smaak met peper en zout. Bestrooi met de peterselie en serveer met de couscous en partjes citroen.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Ven­kel be­rei­den

Instructievideo - 01:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 350 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 35 2016

Mediterrane visstoof met couscous

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Me­di­ter­ra­ne vis­stoof met cous­cous

1
1
  • 150 ml water
  • 150 g couscous
  • 1 el olijfolie

Breng het water aan de kook. Voeg de couscous, olie en eventueel zout toe. Neem de pan van het vuur en laat de couscous afgedekt wellen tot gebruik.

2
2
  • 1 venkelknol

Was de venkelknol. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant af. Halveer de venkelknol in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in dunne parten.

Venkel bereiden

Instructievideo

01:54 min.

3
3
  • 1 teen knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl gemalen komijn

Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de venkel met de knoflook en komijn 5 min.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

4
4
  • 425 g polpa (tomatenpulp)

Voeg de tomatenpulp, peper en eventueel zout toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en stoof afgedekt 10 min.

5
5
  • 260 g kabeljauwfilet

Snijd ondertussen de kabeljauwfilet in stukjes van 2 cm. Bestrooi met peper en zout en voeg de laatste 5 min. toe aan de venkel.

6
6
  • 10 g peterselie
  • 1 citroen

Snijd ondertussen de peterselie fijn en de citroen in partjes. Breng de visstoof eventueel op smaak met peper en zout.

7
7

Bestrooi met de peterselie en serveer met de couscous en partjes citroen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.