Krui­di­ge drum­sticks met fri­tes en ap­pel­sa­la­de

Helemaal zomerproof met deze frisse, fruitige salade.

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Helemaal zomerproof met deze frisse, fruitige salade. 4 personen
3 9

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in dikke frites. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de drumsticks ernaast. Besprenkel de aardappel en kip met 4 el olie en bestrooi met zout naar smaak. Bestrooi de kip met de Jamaican jerk. Bak de aardappel en kip in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar. Schep halverwege om.
  2. Snijd ondertussen de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Halveer de druiven. Roer de yoghurt los met de mosterd, azijn, mayonaise en de rest van de olie. Breng de dressing op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Meng de Chinese kool in een ruime kom met de appel en druiven tot salade.
  4. Besprenkel de salade met de helft van de dressing. Serveer de drumsticks met de frites en salade, geef de rest van de dressing apart erbij.

bereidingstip:

Je kunt kipdrumsticks ook op de barbecue bereiden. Check de video op ah.nl/allerhande

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 790 kcal
  • eiwit 47 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 490 mg
  • vezels 12 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande Box week 34 2016

Kruidige drumsticks met frites en appelsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Krui­di­ge drum­sticks met fri­tes en ap­pel­sa­la­de

1
1
  • 1 kg vastkokende aardappelen

Verwarm de oven voor op 220 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in dikke frites. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat.

2
2
  • 1220 g kipdrumsticks
  • 4 el olijfolie

Leg de drumsticks ernaast. Besprenkel de aardappel en kip met de olie en bestrooi met zout naar smaak.

3
3
  • 2 tl Jamaican jerk

Bestrooi de kip met de Jamaican jerk. Bak de aardappel en kip in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar. Schep halverwege om.

4
4
  • 2 appels
  • 250 g rode druiven

Snijd ondertussen de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Halveer de druiven.

5
5
  • 170 g Griekse yoghurt (0% vet)
  • ½ el mosterd
  • 1 el azijn
  • 1 el mayonaise
  • 1 el olijfolie

Roer de yoghurt los met de mosterd, azijn, mayonaise en de rest van de olie. Breng de dressing op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 200 g Chinese kool

Meng de Chinese kool in een ruime kom met de appel en druiven tot salade.

7
7

Besprenkel de salade met de helft van de dressing. Serveer de drumsticks met de frites en salade, geef de rest van de dressing apart erbij.

bereidingstip:

Je kunt kipdrumsticks ook op de barbecue bereiden. Check de video op ah.nl/allerhande

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.