Zo­mer­se gnoc­chi met Ca­ta­laan­se worst­jes en Ita­li­an fla­kes

Door de gnocchi te bakken krijgen ze een knapperig korstje.

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Door de gnocchi te bakken krijgen ze een knapperig korstje. 4 personen
3 14

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in de koekenpan en bak de braadworsten op middelhoog vuur in 12 min. rondom bruin en gaar.
  2. Verhit ondertussen de rest van de olie in de grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de gnocchi met het karwijzaad 10 min. op middelhoog vuur.
  3. Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd het witlof in stukken. Voeg na 5 min. van de baktijd toe aan de gnocchi. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Halveer ondertussen de tomaten. Schep ze samen met de rucola en de helft van de Italian flakes door de gnocchi. Snijd de worsten schuin doormidden. Verdeel ze over de gnocchi en bestrooi met de rest van de flakes.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 785 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 49 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 1.710 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande Box week 33 2016

Zomerse gnocchi met Catalaanse worstjes en Italian flakes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zo­mer­se gnoc­chi met Ca­ta­laan­se worst­jes en Ita­li­an fla­kes

1
1
  • ½ el arachideolie
  • 520 g Catalaanse braadworsten

Verhit de olie in de koekenpan en bak de braadworsten op middelhoog vuur in 12 min. rondom bruin en gaar.

2
2
  • 500 g gnocchi
  • 2 tl karwijzaad

Verhit ondertussen de rest van de olie in de grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de gnocchi met het karwijzaad 10 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 4 stuks witlof

Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd het witlof in stukken.

4
4

Voeg na 5 min. van de baktijd toe aan de gnocchi. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 250 g cherrytomaten
  • 50 g Italian flakes

Halveer ondertussen de tomaten. Schep ze samen met de rucola en de Italian flakes door de gnocchi.

6
6
  • 50 g Italian flakes

Snijd de worsten schuin doormidden. Verdeel ze over de gnocchi en bestrooi met de rest van de flakes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.