Re­gen­boog­wor­tel­sa­la­de met gem­ber­dres­sing en kip

Gember en sesam zijn karakteristieke smaken van Azië.

(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Gember en sesam zijn karakteristieke smaken van Azië. 4 personen
4 20

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de wortels met de dunschiller. Snijd ze met de dunschiller in de lengte in lange linten. Doe de linten in een kom. Schil de gember en rasp fijn. Pers de limoen uit. Meng 1 tl gember, 1 el limoensap, de helft van de gembersiroop, de helft van de sesamolie, 1 tl chilisaus, de (olijf)olie en azijn tot een dressing. Besprenkel hier de wortel mee. Bestrooi met de sesamzaadjes.
  2. Schep de kipfilethaasjes om met de rest van de gember, het limoensap, de gembersiroop en sesamolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Breng een pan ruim water met eventueel zout aan de kook. Breek de noedels erboven en kook in 5 min. gaar. Giet af en spoel koud onder stromend water. Laat uitlekken en meng de rest van de chilisaus erdoor.
  4. Verhit de grillpan en gril de kip in 5 min. gaar. Keer halverwege.
  5. Snijd de blaadjes van de peterselie grof. Snijd de salade-ui in schuine ringetjes. Verdeel de wortelsalade, kip, noedels en veldsla over kommen en bestrooi met de peterselie en salade-ui.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 510 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande Box week 33 2016

Regenboogwortelsalade met gemberdressing en kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Re­gen­boog­wor­tel­sa­la­de met gem­ber­dres­sing en kip

1
1
  • 600 g regenboogwortelmix

Schil de wortels met de dunschiller. Snijd ze met de dunschiller in de lengte in lange linten. Doe de linten in een kom.

2
2
  • 4 cm verse gember
  • 1 limoen

Schil de gember en rasp fijn. Pers de limoen uit.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

3
3
  • 1 el gembersiroop
  • 1 tl sesamolie
  • 1 tl zoete chilisaus
  • 4 el olijfolie
  • 2 el azijn

Meng 1 tl gember, 1 el limoensap, de gembersiroop, de sesamolie, de chilisaus, de (olijf)olie en azijn tot een dressing.

4
4
  • 2 el sesamzaadjes

Besprenkel hier de wortel mee. Bestrooi met de sesamzaadjes.

5
5
  • 400 g kipfilethaasjes
  • 1 el gembersiroop
  • 1 tl sesamolie

Schep de kipfilethaasjes om met de rest van de gember, het limoensap, de gembersiroop en sesamolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 250 g noedels

Breng een pan ruim water met eventueel zout aan de kook. Breek de noedels erboven en kook in 5 min. gaar.

7
7
  • 11 tl zoete chilisaus

Giet af en spoel koud onder stromend water. Laat uitlekken en meng de rest van de chilisaus erdoor.

8
8

Verhit de grillpan en gril de kip in 5 min. gaar. Keer halverwege.

9
9
  • 10 g platte peterselie
  • 1 bosje salade-ui

Snijd de blaadjes van de peterselie grof. Snijd de salade-ui in schuine ringetjes.

10
10

Verdeel de wortelsalade, kip, noedels en veldsla over kommen en bestrooi met de peterselie en salade-ui.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.