Pia­di­na met pad­den­stoe­len, truf­fel­ta­pe­na­de en spi­na­zie

Je kunt het populaire Italiaanse platbrood ook als hoofdgerecht eten, een echte feestmaaltijd.

(58)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Je kunt het populaire Italiaanse platbrood ook als hoofdgerecht eten, een echte feestmaaltijd. 4 personen
3 58

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de paddenstoelen grof. Verhit de olie in een hapjespan en bak de paddenstoelen 8 min. op middelhoog vuur goudbruin. Voeg de laatste minuut de tapenade toe en schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout en schep op een bord. Laat de spinazie in delen slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen. Scheur ondertussen de buffelmozzarella in grove stukken.
  3. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en verwarm de piadine in delen 2 min. Keer halverwege. Leg elke piadina op een bord, verdeel er achtereenvolgens de spinazie, paddenstoelen, mozzarella en pijnboompitten over en serveer (als pizza).
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 965 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 67 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 585 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Piadina met paddenstoelen, truffeltapenade en spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pia­di­na met pad­den­stoe­len, truf­fel­ta­pe­na­de en spi­na­zie

1
  • 400 g paddenstoelen voor pasta
  • 2 el olijfolie

Snijd de paddenstoelen grof. Verhit de olie in een hapjespan en bak de paddenstoelen 8 min. op middelhoog vuur goudbruin.

2
  • 2 el truffel-paddenstoelentapenade

Voeg de laatste minuut de tapenade toe en schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout en schep op een bord.

3
  • 300 g spinazie

Laat de spinazie in delen slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
  • 2 el pijnboompitten

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen.

5
  • 125 g buffelmozzarella

Scheur ondertussen de buffelmozzarella in grove stukken.

6
  • 4 piadine

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en verwarm de piadine in delen 2 min. Keer halverwege.

7

Leg elke piadina op een bord, verdeel er achtereenvolgens de spinazie, paddenstoelen, mozzarella en pijnboompitten over en serveer (als pizza). Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.