Pe­pe­r­o­na­ta

Vers, snel en eenvoudig. Deze gestoofde paprika's stelen de show.

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht Vers, snel en eenvoudig. Deze gestoofde paprika's stelen de show. 4 personen
3 12

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s, snijd het vruchtvlees in ringen. Snijd de sjalot in ringen en de knoflook en peterselie fijn.
  2. Verhit de olie in een hapjespan, fruit de sjalot 3 min. Voeg de paprika, knoflook, tomatenblokjes, azijn, peper en eventueel zout toe. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 30 min. op laag vuur zonder deksel stoven. Roer regelmatig.
  3. Bestrooi met de peterselie en serveer warm of lauwwarm.

combinatietip:

Lekker met kip en pasta. Het recept is dan niet meer glutenvrij.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 115 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Peperonata

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pe­pe­r­o­na­ta

1
  • 2 zakken puntpaprikamix
  • 2 sjalotten
  • 1 teen knoflook
  • 15 g peterselie

Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s, snijd het vruchtvlees in ringen. Snijd de sjalot in ringen en de knoflook en peterselie fijn.

2
  • 2 el olijfolie
  • 400 g tomatenblokjes
  • 2 el rodewijnazijn

Verhit de olie in een hapjespan, fruit de sjalot 3 min. Voeg de paprika, knoflook, tomatenblokjes, azijn, peper en eventueel zout toe. Breng aan de kook.

3

Draai het vuur laag en laat 30 min. op laag vuur zonder deksel stoven. Roer regelmatig.

4

Bestrooi met de peterselie en serveer warm of lauwwarm. Lekker!

combinatietip:

Lekker met kip en pasta. Het recept is dan niet meer glutenvrij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.