Kal­koen­sal­tim­boc­ca, ri­sot­to & ge­bak­ken to­maat

Klassieker nieuwe stijl. Kalkoen in plaats van kalfsvlees en geserveerd met lekkere sappige tomaten.

(61)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Klassieker nieuwe stijl. Kalkoen in plaats van kalfsvlees en geserveerd met lekkere sappige tomaten. 4 personen
2 61

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Leg de kalkoenfilets tussen vershoudfolie en sla ze plat met de bodem van een koekenpan of de platte kant van een koksmes. Verdeel de ham over de filets. Leg er een blaadje salie uit de kruidenmix op. Rol de filets op en steek ze vast met een cocktailprikker.
  2. Snipper de ui. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en haal de blaadjes van de takjes tijm, oregano en de rest van de salie. Snijd fijn. Verhit ⅔ van de olie in een pan met dikke bodem. Fruit de ui 3 min. op laag vuur. Voeg de kruiden en rijst toe.
  3. Voeg een scheut bouillon toe aan de rijst en roer tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 25 min.
  4. Verhit ondertussen in een koekenpan de helft van de rest van de olie en bak de kalkoenrolletjes in 15 min. rondom goudbruin en gaar.
  5. Snijd ondertussen de tomaten in kwarten. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak ze 5 min. Schep regelmatig om. Serveer met de risotto en de saltimbocca.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.410 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Kalkoensaltimbocca, risotto & gebakken tomaat

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kal­koen­sal­tim­boc­ca, ri­sot­to & ge­bak­ken to­maat

1
  • 280 g kalkoenfilet à la minute

Leg de kalkoenfilets tussen vershoudfolie en sla ze plat met de bodem van een koekenpan of de platte kant van een koksmes.

2
  • 70 g parmaham
  • 10 g verse Italiaanse kruidenmix

Verdeel de ham over de filets. Leg er een blaadje salie uit de kruidenmix op. Rol de filets op en steek ze vast met een cocktailprikker.

3
  • 1 ui

Snipper de ui. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en haal de blaadjes van de takjes tijm, oregano en de rest van de salie. Snijd fijn.

4
  • 4 el olijfolie
  • 300 g risottorijst

Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Fruit de ui 3 min. op laag vuur. Voeg de kruiden en rijst toe.

5
  • 1 liter hete kippenbouillon

Voeg een scheut bouillon toe aan de rijst en roer tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 25 min.

6
  • 1 el olijfolie

Verhit ondertussen in een koekenpan de olie en bak de kalkoenrolletjes in 15 min. rondom goudbruin en gaar.

7
  • 2 schalen tastytom-trostomaten
  • 1 el olijfolie

Snijd ondertussen de tomaten in kwarten. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak ze 5 min. Schep regelmatig om.

8

Serveer met de risotto en de saltimbocca. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.