Pa­pri­ka­pa­el­la met kip

De nationale trots van Spanje, maar dan nét even anders.

(33)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans hoofdgerecht De nationale trots van Spanje, maar dan nét even anders. 4 personen
3 33

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de kipdijfilet in reepjes. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip, ui, knoflook en de Al-Andalus 5 min.
  2. Snijd ondertussen de steelaanzet van de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes. Voeg de (ongekookte) rijst toe aan de kip en bak tot de korrels glazig zijn. Voeg de paprika toe en bak nog 3 min. Schenk de bouillon bij de rijst. Breng aan de kook, roer door en zet het vuur laag. Laat 15 min. koken.
  3. Snijd ondertussen de tomaten in partjes en roer voor het serveren door de paella.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Tags

Paprikapaella met kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pa­pri­ka­pa­el­la met kip

1
1
  • 400 g kipdijfilet
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook

Snijd de kipdijfilet in reepjes. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn.

2
2
  • 1 el olijfolie
  • 1½ el specerijenmelange Al-Andalus

Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip, ui, knoflook en de Al-Andalus 5 min.

3
3
  • 1 zak paprikamix

Snijd ondertussen de steelaanzet van de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes.

4
4
  • 300 g paellarijst

Voeg de (ongekookte) rijst toe aan de kip en bak tot de korrels glazig zijn. Voeg de paprika toe en bak nog 3 min.

5
5
  • 700 ml kippenbouillon

Schenk de bouillon bij de rijst. Breng aan de kook, roer door en zet het vuur laag. Laat 15 min. koken.

6
6
  • 250 g cherrytomaten

Snijd ondertussen de tomaten in partjes en roer voor het serveren door de paella.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.