Le­o­nar­do Pa­cen­ti's pol­lo al­la cac­ci­a­to­ra

Pollo alla cacciatora is een jagerstoof van kip: een klassiek Italiaans stoofgerecht.

  • 6 personen
  • 440 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 30 min. wachten
    • 10 min. oventijd
(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans Pollo alla cacciatora is een jagerstoof van kip: een klassiek Italiaans stoofgerecht. 6 personen
4 19

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenvaste braadpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje (of lepeltje) de zaadlijsten.
  2. Pel de knoflook en plet met de zijkant van een mes. Halveer de champignons en tomaten.
  3. Halveer met een scherp mes de kippenpoten tussen dij en drumstick. Bestrooi met peper en zout. Verhit 2 el olie in de ovenvaste braadpan en bak hierin in gedeelten de kip goudbruin. Leg de kip op een bord.
  4. Fruit in het achtergebleven bakvet de ui, rode peper, knoflook, ansjovis, laurier en rozemarijn 4 min.
  5. Voeg de champignons en tomaten toe en bak even aan. Blus af met de wijn en azijn en laat op middelhoog vuur 5 min. pruttelen.
  6. Voeg de kip toe. Schud even met de pan om de ingrediënten te mengen. Doe de deksel erop en laat op laag vuur in 30 min. stoven. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 ºC. Zet de pan nog ca. 10 min. zonder deksel in de oven.
  7. Kook ondertussen de krieltjes in 15 min. gaar. Plet ze een beetje met een vork en besprenkel met de rest van de olijfolie. Serveer bij de kip.

variatietip:

In plaats van Franse maiskippenpoten kun je ook scharrelkippenpoten gebruiken.

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 420 mg
  • vezels 4 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Leonardo Pacenti's pollo alla cacciatora

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Le­o­nar­do Pa­cen­ti's pol­lo al­la cac­ci­a­to­ra

1
1
  • 1 middelgrote ui
  • 1 rode peper

Snipper de ui. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje (of lepeltje) de zaadlijsten.

2
2
  • 3 tenen knoflook
  • 250 g kastanjechampginons
  • 250 g cherrytomaten

Pel de knoflook en plet met de zijkant van een mes. Halveer de champignons en tomaten.

3
3
  • 1 kg Franse maiskippenpoten

Halveer met een scherp mes de kippenpoten tussen dij en drumstick. Bestrooi met peper en zout.

4
4
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in de ovenvaste braadpan en bak hierin in gedeelten de kip goudbruin. Leg de kip op een bord.

5
5
  • 4 ansjovisfilets
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 takje rozemarijn

Fruit in het achtergebleven bakvet de ui, rode peper, knoflook, ansjovis, laurier en rozemarijn 4 min.

6
6
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 el wittewijnazijn

Voeg de champignons en tomaten toe en bak even aan. Blus af met de wijn en azijn en laat op middelhoog vuur 5 min. pruttelen.

7
7

Voeg de kip toe. Schud even met de pan om de ingrediënten te mengen. Doe de deksel erop en laat op laag vuur in 30 min. stoven.

8
8

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 ºC.

9
9

Zet de pan nog ca. 10 min. zonder deksel in de oven.

10
10
  • 500 g krieltjes met schil
  • 3 el olijfolie

Kook ondertussen de krieltjes in 15 min. gaar. Plet ze een beetje met een vork en besprenkel met de rest van de olijfolie. Serveer bij de kip.

variatietip:

In plaats van Franse maiskippenpoten kun je ook scharrelkippenpoten gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.