Ge­gril­de-au­ber­gi­ne­rol­le­tjes met moz­za­rel­la, munt en ro­de pe­per

Oei, dat pepertje is een verrassing in dit hapje. Een beetje pit kun je wel hebben, toch?

(2)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje Oei, dat pepertje is een verrassing in dit hapje. Een beetje pit kun je wel hebben, toch? 8 personen
4 2

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan
  • 8 satéprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd elke aubergine in de lengte in 8 plakken van een 1⁄2 cm breed. Besprenkel de plakken met de olie en wat zout.
  2. Verhit de grillpan. Gril de plakken in delen 6 min. per deel. Keer halverwege. Laat iets afkoelen op een schaal.
  3. Snijd elke bol mozzarella in 8 gelijke stukken. Haal de blaadjes van de takjes munt. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees heel fijn.
  4. Leg op elke plak aubergine een stukje mozzarella, 2 blaadjes munt en wat rode peper. Rol op, zet vast met een satéprikker en serveer.
video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 215 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 185 mg
  • vezels 2 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Gegrilde-auberginerolletjes met mozzarella, munt en rode peper

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de-au­ber­gi­ne­rol­le­tjes met moz­za­rel­la, munt en ro­de pe­per

1
1
  • 2 aubergines
  • 8 el olijfolie met citroen-aroma

Snijd elke aubergine in de lengte in 8 plakken van een 1⁄2 cm breed. Besprenkel de plakken met de olie en wat zout.

2
2

Verhit de grillpan. Gril de plakken in delen 6 min. per deel. Keer halverwege. Laat iets afkoelen op een schaal.

3
3
  • 2 bollen mozzarella
  • 15 g munt
  • 1 rode peper

Snijd elke bol mozzarella in 8 gelijke stukken. Haal de blaadjes van de takjes munt. Snijd het steeltje van de rode peper.

4
4

Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees heel fijn.

5
5

Leg op elke plak aubergine een stukje mozzarella, 2 blaadjes munt en wat rode peper. Rol op, zet vast met een satéprikker en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.