Bruschet­te

Als we het hebben over een Italiaanse hapje, dan hebben we het natúúrlijk over bruschette. In drie varianten.

  • borrelhapje
  • 8 personen
  • 390 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(2)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans borrelhapje Als we het hebben over een Italiaanse hapje, dan hebben we het natúúrlijk over bruschette. In drie varianten. 8 personen
3 2

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • zeef

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Stort de ricotta op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 min. tot de kaas begint te kleuren. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder stromend koud water, pel ze en snijd in plakjes.
  2. Snijd ondertussen de kapjes van de ciabatta’s en snijd beide broden in 12 plakjes. Leg ze voorzichtig naast de ricotta op de bakplaat, besprenkel met 4 el olie en bak 8 min. mee in de oven.
  3. Verhit ondertussen 1 el olie in een wok. Pers de knoflook boven de wok en voeg de spinazie in delen toe. Laat al roerbakkend slinken en schep de spinazie in een zeef. Duw er met de bolle kant van een lepel zo veel mogelijk vocht uit.
  4. Doe de garnalen en pesto in een kom en schep om. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil van de vrucht erboven en schep erdoor.
  5. Neem de bruschette uit de oven en laat even afkoelen. Halveer de knoflook en wrijf met de snijkant over alle bruschette. Verdeel de spinazie over 1/3 van de bruschette. Breek de ricotta in stukjes en leg erop. Bestrooi met peper. Bestrijk 1/3 van de bruschette met truffeltapenade, beleg met een 1⁄2 plakje mortadella en verdeel het ei erover. Verdeel de pestogarnalen over de rest van de bruschette. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes en verdeel over de garnalenbruschette.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 390 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 815 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Bruschette

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bruschet­te

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 125 g ricotta
  • 3 eieren

Stort de ricotta op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 min. tot de kaas begint te kleuren. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard.

3
3

Laat schrikken onder stromend koud water, pel ze en snijd in plakjes.

4
4
  • 2 ciabatta's

Snijd ondertussen de kapjes van de ciabatta’s en snijd beide broden in 12 plakjes.

5
5
  • 4 el olijfolie

Leg ze voorzichtig naast de ricotta op de bakplaat, besprenkel met de olie en bak 8 min. mee in de oven.

6
6
  • 1 el olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 300 g spinazie

Verhit ondertussen de olie in een wok. Pers de knoflook boven de wok en voeg de spinazie in delen toe.

7
7

Laat al roerbakkend slinken en schep de spinazie in een zeef. Duw er met de bolle kant van een lepel zo veel mogelijk vocht uit.

8
8
  • 200 g cocktailgarnalen
  • 2 el pesto arrabbiata
  • 1 sinaasappel

Doe de garnalen en pesto in een kom en schep om. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil van de vrucht erboven en schep erdoor.

9
9
  • 1 teen knoflook

Neem de bruschette uit de oven en laat even afkoelen. Halveer de knoflook en wrijf met de snijkant over alle bruschette.

10
10

Verdeel de spinazie over 1/3 van de bruschette. Breek de ricotta in stukjes en leg erop. Bestrooi met peper.

11
11
  • 2 el truffel-paddenstoelentapenade
  • 100 g mortadella (vleeswaren)

Bestrijk 1/3 van de bruschette met truffeltapenade, beleg met een 1⁄2 plakje mortadella en verdeel het ei erover.

12
12
  • 8 basilicumblaadjes

Verdeel de pestogarnalen over de rest van de bruschette. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes en verdeel over de garnalenbruschette.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.