Pia­di­na met to­nijn, ro­de ui en ru­co­las­al­sa

Een Italiaanse lunch of een origineel hapje bij de borrel? Het kan met de piadina allemaal.

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans lunch Een Italiaanse lunch of een origineel hapje bij de borrel? Het kan met de piadina allemaal. 4 personen
3 15

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de rode ui in flinterdunne ringen en doe in een schaal met de appelciderazijn. Laat ondertussen de gegrilde paprika uitlekken en snijd in dunne reepjes. Laat de tonijn uitlekken, maar vang een halve eetlepel olie per persoon olie op. Laat de ui uitlekken, maar van een halve eetlepel azijn per persoon op.
  2. Doe iets meer dan de helft van de rucola met de opgevangen olie en azijn in een hoge beker en pureer met een staafmixer tot een grove salsa. Snijd de groene olijven fijn en meng door de salsa. Meng de rest van de rucola door de paprika.
  3. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en verwarm de piadine in delen 2 min. Keer halverwege.
  4. Verdeel de rucolasalsa, tonijn, rode ui en het paprika-rucolamengsel over het midden van de piadine, laat 7 cm aan de boven- en onderkant vrij. Rol op, snijd schuin door en serveer.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.135 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Piadina met tonijn, rode ui en rucolasalsa

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pia­di­na met to­nijn, ro­de ui en ru­co­las­al­sa

1
1
  • 1 rode ui
  • 4 el appelciderazijn

Snijd de rode ui in flinterdunne ringen en doe in een schaal met de appelciderazijn.

2
2
  • 295 g gegrilde paprika
  • 160 g tonijn in olijfolie

Laat ondertussen de gegrilde paprika uitlekken en snijd in dunne reepjes. Laat de tonijn uitlekken, maar vang een halve eetlepel olie per persoon op.

3
3

Laat de ui uitlekken, maar vang een halve eetlepel azijn per persoon op.

4
4
  • 20 g rucola

Doe de rucola met de opgevangen olie en azijn in een hoge beker en pureer met een staafmixer tot een grove salsa.

5
5
  • 100 g groene olijven zonder pit
  • 15 g rucola

Snijd de olijven fijn en meng door de salsa. Meng de rest van de rucola door de paprika.

6
6
  • 4 piadine

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en verwarm de piadine in delen 2 min. Keer halverwege.

7
7

Verdeel de rucolasalsa, tonijn, rode ui en het paprika-rucolamengsel over het midden van de piadine, laat 7 cm aan de boven- en onderkant vrij.

8
8

Rol op, snijd schuin door en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.