To­nijn­bur­ger van zoe­te aard­ap­pel en tui­n­erw­ten met ker­rie

Burger-time! Maar nu eens een keer van tonijn en zoete aardappel: écht lekker.

(33)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Burger-time! Maar nu eens een keer van tonijn en zoete aardappel: écht lekker. 4 personen
2 33

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de tuinerwten in een kom en giet er kokend water over tot ze onder staan. Laat de tonijn uitlekken en meng door de zoete-aardappelpuree. Voeg de curry madras toe. Doe de tuinerwten in een vergiet en laat goed uitlekken. Meng de tuinerwten samen met het ei en de helft van het paneermeel door het tonijn-aardappelmengsel. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Verdeel het mengsel in ballen en druk deze plat tot je dikke burgers hebt ter grootte van de broodjes. Doe de rest van het paneermeel in een bord en bedek de burgers er een voor een meer. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de burgers op hoog vuur aan beide kanten bruin. Zet het vuur laag en laat de burgers in ca. 8 min. gaar worden.
  3. Snijd ondertussen de meergranenbollen open en bestrijk beide snijvlakken met de tzatzikisalade. Snijd de komkommer in plakjes en verdeel over de broodjes. Verdeel de veldsla erover. Leg op elk broodje een burger en serveer.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Ook te zien in

Tonijnburger van zoete aardappel en tuinerwten met kerrie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­nijn­bur­ger van zoe­te aard­ap­pel en tui­n­erw­ten met ker­rie

1
1
  • 175 g tuinerwten
  • 390 g tonijnmoot in water
  • 200 g zoete-aardappelpuree

Doe de tuinerwten in een kom en giet er kokend water over tot ze onder staan. Laat de tonijn uitlekken en meng door de zoete-aardappelpuree.

2
2
  • 2 tl curry madras

Voeg de curry madras toe. Doe de tuinerwten in een vergiet en laat goed uitlekken.

3
3
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel

Meng de tuinerwten samen met het ei en de paneermeel door het tonijn-aardappelmengsel. Breng op smaak met peper en zout.

4
4

Verdeel het mengsel in een bal per persoon en druk deze plat tot je dikke burgers hebt ter grootte van de broodjes.

5
5
  • 2 el paneermeel

Doe de rest van het paneermeel in een bord en bedek de burgers er een voor een mee.

6
6
  • 2 el olijfolie

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de burgers op hoog vuur aan beide kanten bruin.

7
7

Zet het vuur laag en laat de burgers in ca. 8 min. gaar worden.

8
8
  • 4 meergranenbollen
  • 150 g tzatzikisalade

Snijd ondertussen de meergranenbollen open en bestrijk beide snijvlakken met de tzatzikisalade.

9
9
  • ½ komkommer
  • 75 g veldsla

Snijd de komkommer in plakjes en verdeel over de broodjes. Verdeel de veldsla erover. Leg op elk broodje een burger en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.