Ma­rok­kaan­se qui­che met to­nijn, ro­zij­nen & pom­poen­stuk­jes

Knapperige quiche waarin de zoete smaken van pompoen en rozijnen samenkomen met de pittige kruiden.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
    • 15 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Knapperige quiche waarin de zoete smaken van pompoen en rozijnen samenkomen met de pittige kruiden. 4 personen
2 31

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • springvorm (∅ 24 cm)
  • aluminiumfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het filodeeg ontdooien. Vet een springvorm in met de zonnebloemolie. Leg er een vel ontdooid filodeeg in. Leg schuin hierop een 2e vel, zodat de hoeken verspringen. Leg hierop, weer verspringend, een 3e vel.
  2. Laat de tonijnstukken uitlekken. Verkruimel de feta. Meng de tonijn met de feta, rozijnen, pompoenstukjes en de ras el hanout. Verdeel het pompoenmengsel over de bodem van de vorm. Klop de eieren los met het zout. Giet over de vulling. Dek af met de rest van de vellen filodeeg en rangschik ze weer verspringend.
  3. Bak de quiche ca. 30 min. in het midden van de oven. Dek eventueel na 15 min. af met aluminiumfolie, als de bovenkant te bruin wordt. Serveer de quiche met jonge bladsla met babyspinazie, cherrytomaten en de citroenolijfolie.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Tags
Ook te zien in

Marokkaanse quiche met tonijn, rozijnen & pompoenstukjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ma­rok­kaan­se qui­che met to­nijn, ro­zij­nen & pom­poen­stuk­jes

1
1
  • 6 vellen filodeeg

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het filodeeg ontdooien.

2
2
  • 1 el zonnebloemolie

Vet een springvorm in met de zonnebloemolie. Leg er een vel ontdooid filodeeg in. Leg schuin hierop een 2e vel, zodat de hoeken verspringen.

3
3

Leg hierop, weer verspringend, een 3e vel.

4
4
  • 320 g tonijnstukken in olijfolie
  • 100 g feta
  • 75 g rozijnen
  • 800 pompoenstukjes
  • 1 el ras el hanout

Laat de tonijn uitlekken. Verkruimel de feta. Meng de tonijn met de feta, rozijnen, pompoenstukjes en de ras el hanout.

5
5

Verdeel het pompoenmengsel over de bodem van de vorm.

6
6
  • 4 eieren
  • 1 tl zout

Klop de eieren los met het zout. Giet over de vulling. Dek af met de rest van de vellen filodeeg en rangschik ze weer verspringend.

7
7

Bak de quiche ca. 30 min. in het midden van de oven. Dek eventueel na 15 min. af met aluminiumfolie, als de bovenkant te bruin wordt.

8
8
  • 75 g jonge bladsla met babyspinazie
  • 250 g cherrytomaten
  • 1 el citroenolijfolie

Serveer de quiche met de sla, cherrytomaten en de olijfolie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.