Ge­vul­de pa­pri­ka's met bul­gur & ha­zel­no­ten

Alleen al voor de hummusyoghurt bij deze paprika's wil je nú de keuken in.

(55)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Alleen al voor de hummusyoghurt bij deze paprika's wil je nú de keuken in. 4 personen
3 55

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Halveer ondertussen de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Laat het steeltje zitten. Snijd de gegrilde groente in stukjes en meng samen met de tapenade door de bulgur. Vul de paprika’s met de bulgur en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet ca. 20 min. in de oven.
  3. Meng ondertussen de hummus met de yoghurt. Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Ris de blaadjes van de takjes tijm en voeg toe. Haal de noten uit de pan, laat afkoelen en hak grof. Bestrooi de paprika’s met de hazelnoten en serveer met de hummusyoghurt.
video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 56 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 615 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Gevulde paprika's met bulgur & hazelnoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de pa­pri­ka's met bul­gur & ha­zel­no­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 200 g bulgur

Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • 4 rode puntpaprika's

Halveer ondertussen de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Laat het steeltje zitten.

4
4
  • 250 g gegrilde groentemix
  • 250 g mediterrane tapenade

Snijd de gegrilde groente in stukjes en meng samen met de tapenade door de bulgur.

5
5

Vul de paprika’s met de bulgur en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet ca. 20 min. in de oven.

6
6
  • 4 el hummus
  • 200 g Griekse yoghurt

Meng ondertussen de hummus met de yoghurt.

7
7
  • 45 g hazelnoten

Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin.

8
8
  • 4 takjes tijm

Ris de blaadjes van de takjes tijm en voeg toe. Haal de noten uit de pan, laat afkoelen en hak grof.

9
9

Bestrooi de paprika’s met de hazelnoten en serveer met de hummusyoghurt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.