Kip­fi­let in piz­za­saus met ge­smol­ten moz­za­rel­la

Pas op: de kinderen vragen er vanaf nu er elke avond weer om.

(51)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Pas op: de kinderen vragen er vanaf nu er elke avond weer om. 4 personen
2 51

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenvaste koekenpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kerf elke kipfilet met een scherp mes over de breedte viermaal tot halverwege de dikte in. Snijd de knoflook in plakjes.
  2. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de knoflook en de kipfilets 2 min. aan elke kant op halfhoog vuur tot ze rondom goudbruin zijn.
  3. Voeg de oregano, tomatenblokjes, peper en eventueel zout naar smaak toe. Laat de kip in de pan zonder deksel 8 min. op halfhoog vuur pruttelen. Keer halverwege. Verhit ondertussen de ovengrill op de hoogste stand.
  4. Neem de pan van het vuur en verdeel de plakken mozzarella over de kipfilets. Maal er wat verse zwarte peper overheen en zet de pan 1 min. onder de ovengrill tot de kaas begint te smelten. (Let op: de steel van de pan wordt heet.)
  5. Schep wat tomatensaus in het midden van de borden en verdeel de kipfilets erover.

variatietip:

Je kunt in plaats van kip ook kalfsvlees gebruiken.

combinatietip:

Lekker met warm, knapperig brood (het recept is dan niet meer glutenvrij).

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 55 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 300 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Kipfilet in pizzasaus met gesmolten mozzarella

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­fi­let in piz­za­saus met ge­smol­ten moz­za­rel­la

1
1
  • 4 middelgrote kipfilets
  • 3 tenen knoflook

Kerf elke kipfilet met een scherp mes over de breedte viermaal tot halverwege de dikte in. Snijd de knoflook in plakjes.

2
2
  • 4 el olijfolie

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de knoflook en de kipfilets 2 min. aan elke kant op halfhoog vuur tot ze rondom goudbruin zijn.

3
3
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 800 g tomatenblokjes

Voeg de oregano, tomatenblokjes, peper en eventueel zout naar smaak toe. Laat de kip in de pan zonder deksel 8 min. op halfhoog vuur pruttelen.

4
4

Keer halverwege. Verhit ondertussen de ovengrill op de hoogste stand.

5
5
  • 250 g mozzarella

Snijd de mozzarella in dunne plakken. Neem de pan van het vuur en verdeel de plakken mozzarella over de kipfilets.

6
6

Maal er wat verse zwarte peper overheen en zet de pan 1 min. onder de ovengrill tot de kaas begint te smelten. (Let op: de steel van de pan wordt heet.)

7
7

Schep wat tomatensaus in het midden van de borden en verdeel de kipfilets erover.

variatietip:

Je kunt in plaats van kip ook kalfsvlees gebruiken.

combinatietip:

Lekker met warm, knapperig brood (het recept is dan niet meer glutenvrij).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.