Vol­ko­ren-spelt­pen­ne in ro­mi­ge to­ma­ten­saus

Boerenkool is echt niet alleen geschikt voor stamppot, in een romige pasta als deze doet-ie het ook goed.

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Boerenkool is echt niet alleen geschikt voor stamppot, in een romige pasta als deze doet-ie het ook goed. 4 personen
3 9

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • rasp

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de roerbakgroente met peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur.
  2. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers 1 helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in plakjes.
  3. Doe de zeevruchten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.
  4. Voeg het citroenrasp, een ½ el citroensap, de tomato frito en mascarpone toe aan de roerbakgroente en breng op hoog vuur aan de kook. Doe de zeevruchten erbij en warm 5 min. op laag vuur mee.
  5. Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout. Giet de pasta af en meng door de saus. Verdeel over diepe borden, schep de boerenkool er voorzichtig door en serveer met een plakje citroen.

combinatietip:

Zeevruchten is de verzamelnaam voor verschillende schaal- en schelpdieren uit de zee. In de mix die wordt gebruikt voor dit gerecht zitten bijvoorbeeld mosselen, garnalen en inktvis. Die maken de pastasaus in dit recept helemaal af, maar zijn ook lekker op een pizza of in een paella.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 975 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 79 g
  • vet 55 g
    waarvan verzadigd 22 g
  • natrium 1.550 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 8 2016

Volkoren-speltpenne in romige tomatensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vol­ko­ren-spelt­pen­ne in ro­mi­ge to­ma­ten­saus

1
1
  • 300 g volkoren-speltpenne

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 4 el arachideolie
  • 800 g Hollandse roerbakgroenten

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de roerbakgroente met peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 2 citroenen

Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers 1 helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in plakjes.

4
4
  • 450 g zeevruchten

Doe de zeevruchten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.

5
5
  • 660 ml tomato frito
  • 250 g mascarpone

Voeg het citroenrasp, een ½ el citroensap, de tomato frito en mascarpone toe aan de roerbakgroente en breng op hoog vuur aan de kook.

6
6

Doe de zeevruchten erbij en warm 5 min. op laag vuur mee.

7
7

Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout. Giet de pasta af en meng door de saus.

8
8
  • 80 g babyboerenkool

Verdeel over diepe borden, schep de boerenkool er voorzichtig door en serveer met een plakje citroen.

combinatietip:

Zeevruchten is de verzamelnaam voor verschillende schaal- en schelpdieren uit de zee. In de mix die wordt gebruikt voor dit gerecht zitten bijvoorbeeld mosselen, garnalen en inktvis. Die maken de pastasaus in dit recept helemaal af, maar zijn ook lekker op een pizza of in een paella.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.