Gi­no D'Acam­pos Na­po­li­taan­se pas­ta met drie-bo­nen­saus

Bonen komen veel terug in de Italiaanse keuken. In deze pasta zelfs in drie soorten!

(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Bonen komen veel terug in de Italiaanse keuken. In deze pasta zelfs in drie soorten! 4 personen
3 13

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ui de rozemarijnnaaldjes fijn en de pancetta in stukjes. Laat alle bonen uitlekken. Verhit de olie in een grote pan op halfhoog vuur en fruit de ui en pancetta 5 min. Roer af en toe met een houten lepel (dat is zachter voor je ingrediënten én je pan). Voeg de rozemarijn toe en bak 2 min. mee. Doe alle bonen in de pan, roer alles goed door en laat 2 min. pruttelen.
  2. Voeg de bouillontabletten en 1.75 liter kokend water toe. Meng alles goed en laat 15 min. op laag vuur pruttelen. Roer om de 5 min. even door.
  3. Voeg de pasta toe en breng weer aan de kook. (Voeg als de saus te dik wordt beetje bij beetje wat heet water toe.) Kook de pasta beetgaar (volgens de aanwijzingen op de verpakking), draai het vuur uit en laat de pasta nog 2 min. rusten voor je hem opdient. Verdeel de pasta met de bonensaus over de diepe borden en serveer.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 2.135 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in

Gino D'Acampos Napolitaanse pasta met drie-bonensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gi­no D'Acam­pos Na­po­li­taan­se pas­ta met drie-bo­nen­saus

1
1
  • 2 el rozemarijnnaaldjes
  • 100 g pancetta
  • 425 g borlottibonen
  • 400 g cannellinibonen
  • 400 g kikkererwten
  • 1 grote ui

Snijd de ui, de rozemarijnnaaldjes fijn en de pancetta in stukjes. Laat alle bonen uitlekken.

2
2
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een grote pan op halfhoog vuur en fruit de ui en pancetta 5 min.

3
3

Roer af en toe met een houten lepel (dat is zachter voor je ingrediënten én je pan). Voeg de rozemarijn toe en bak 2 min. mee.

4
4

Doe alle bonen in de pan, roer alles goed door en laat 2 min. pruttelen.

5
5
  • 2 kippenbouillontabletten

Voeg de bouillontabletten en 1.75 liter kokend water toe. Meng alles goed en laat 15 min. op laag vuur pruttelen. Roer om de 5 min. even door.

6
6
  • 200 g gedroogde pasta

Voeg de pasta toe en breng weer aan de kook. (Voeg als de saus te dik wordt beetje bij beetje wat heet water toe.)

7
7

Kook de pasta beetgaar (volgens de aanwijzingen op de verpakking), draai het vuur uit en laat de pasta in de pan nog 2 min. rusten voor je hem opdient.

8
8

Verdeel de pasta met de bonensaus over diepe borden en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.